Beschermen met wat voor materiaal?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/12/2008 - 14:07
edwardkarin

Beschermen met wat voor materiaal?

Ik wil mijn chamaerops humilis gaan inpakken en ook mijn butia capitata, dat zijn bij mij vaste tuinplanten, aangezien de voorspellingen al minima in petto hebben van -6 graden, en de periode van ijsdagen lang gaat duren, moet ik toch iets gaan ondernemen.
Nu kan ik alles met bubbeltjesplastic gaan inwikkelen, omdat het ook lang droog blijft, aan het eind van deze koude periode kan ik dan alles weer weghalen, een chamaerops humilis is een lastige palm om in te pakenn, want deze bestaat uit meer groeisperen dan een kern zoals de trachycarpus fortunei.
Welke genieten nu bescherming, mijn kuipplanten staan in de blokhut die worden verwarmd door een warmeluchtkachel, dan heb ik in de vaste grond chamaerops humilis, butia capitata, ficusinfo-icon carica(doe ik nooit iets mee qua bescherming), fatsiainfo-icon japonica(is erg winterhard, kan uit eigen ervaring gemakkelijk -10 aan zonder bescherming).
Dus dan de palmen maar denk ik.

Of is een kerstlichtslang een goed idee qua warmteafgifte, onder de bescherming, rondom een chamaerops wikkelen?

Maar hopen dat er snel een verzachting qua temp. gaat komen! Maar dat laat zich op de weerkaarten nog lang niet zien!
Ik tel voor Almere 9 ijsdagen voorlopig van 27-12 tot 04-01! BRRRRRRRRRR.............

gr. Edward

ma, 22/12/2008 - 16:00
hent v

Hoi Edward

Chamaerops humilis is goed winterhard als groter exemplaar.Jonge planten tot 5-6 jaar kunnen wel speerrot krijgen maar herstellen meestal erg goed.
Vorige winter met een vochtige nachtvorst van -7 had mijn humilis met stam van 1 m geen schade en zaailing van 4 jaar die er langs staat had speerrot.
Grotere exemplaren kunnen tot wel -15 aan.

Gr Hent

ma, 22/12/2008 - 18:30
edwardkarin

Hoi Hent, ik heb niet zulke exemplaren met 1 meter stam, maar ze staan al 3 jaar in de volle grond, ik wil ze toch maar beschermen, en de butia capitata ook, hoe doe ik dat het beste, het kan ook plastic zijn, want mocht het weer zachter worden verwijder ik het direct weer.
Hoeveel koude deze palmen ook kunnen hebben, we gaan toch een koude periode tegemoet, en die gaat qua temp. misschien wel niet erg koud worden maar misschien wel lang duren, ik weet niet waar je meer aan hebt, langdurig lichte vorst of kortdurig en veel kouder?

gr. Edward

di, 23/12/2008 - 00:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een grote Butia capitata (kuipplant) eens beschermd door er een oude deken overheen te draperen en er met knijpers plastic aan te hangen. Je krijgt dan een soort tentje. De kuip en de voet had ik omwikkeld met noppenfolie. Zoiets lukt alleen bij planten met een stevige kroon. Ik doe dat ook bij mijn Chamaeropsen tijdens de nachtelijke vrieskou.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag