Bismarckia nobilis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 18/03/2010 - 20:52
loe

Bismarckia nobilis

Bij tuincentrum Pelkmans in Rijkevorsel staan 15 à 20 Bismarkia's te koop voor €104. Ze hebben de palmen wel buiten staan. Niet zo gezond als er nachtvorst komt denk ik.

Bismarckia nobilis
do, 18/03/2010 - 22:25
Draco

Ik heb ze ook al gesignaleerd bij een tuincentrum nabij Utrecht. Ik hield deze fraaie palm jarenlang als kamerpalm, totdat hij te groot werd. Met mijn pogingen om Bismarkia als kuipplant vorstvrij te overwinteren, had ik geen succes. De optimale overwinteringstemperatuur ligt waarschijnlijk tussen de 10 en 15°C. Bismarkia kan in hartje zomer prima naar buiten en in de volle zon, maar moet bijtijds weer onder dak.

vr, 19/03/2010 - 22:59
boemel

Ik heb 2 jaar geleden ook een Bismarckia gekocht.Toen ik eind september 2008 op vacantie was,doken de temperaturen naar beneden tot vlak bij het vriespunt.Ik zat flink in de rats,want hij stond nog buiten!
Maar hij had het glansrijk overleefd,had alleen wat rood-verkleuring.
Ik heb hem nu al 2 winters in mijn serre met vloerverwarming gehad met temperaturen tussen de 8-12 graden met een uitschieter naar beneden van 4 a 5 graden.Hij is alweer aan de groei,dus kan mijns inziens wel wat kouder overwinteren dan men vaak aangeeft.
Blijft een zeer mooie palm!
groeten Luc B.

vr, 19/03/2010 - 23:06
D_SDennis

Koude verdragen ze alleen maar tijdelijk. Het schijnt echt niet bevorderlijk te zijn voor de groei en je verliest snel een hoop bladeren als ze te koud en te droog staan. Ik heb pas sinds enkele maanden een Bismarckia en hij staat bij mij nu op zolder voor een zonnige dakkapel bij 21 graden. De rode verkleuring die hij had verdwijnt maar heel langzaam en de groei is nog niet waarneembaar. En dat terwijl hij al zolang warm en licht staat. Ik vermoed dat hij erg te lijden heeft van de koude op de plek waar ik hem vandaan had. Ik hoop dat hij snel herpakt met groeien.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag