boomvaren

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/04/2006 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

boomvaren

Hallo plantenliefhebbers,
Volgende week ga ik op uit om een boomvaren te kopen. Hebben jullie tips waar ik op moet letten als ik er een uitzoek.
Groetjes Spriet

do, 06/04/2006 - 21:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een heeeeel kleintje. Maar weet ondertussen wel dat je de Dicksonia Antartica moet hebben! Deze is het meest winterhard met wat bescherming!

Dus ff zijn plaatje bestuderen als je gaat. Ze verkopen vanalles onder de verkeerde naam. Zou zonde zijn dat je de verkeerde koopt omdat het labeltje verkeerd is... Één ding weet ik ondertussen ook al. De antarctica loopt nooit aan de voet uit (krijgt jongen zeg maar)

Gr. Miranda

zo, 09/04/2006 - 14:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

De meeste boomvarens wat worden verkocht zijn opgepotte stammen.Hetzelfde wat ze met yuccainfo-icon's doen.Je moet kijken of er zich voldoende wortels hebben gevormd.Geen of weinig zon,en gieten met regenwater.Grondmengsel:vroeger gebruikte ik van die dure varengrond.Ik gebruik nu potgrond speciaal van intratuin vermengd met bloed en beendermeel.De planten doen het hier fantastisch op.Soms wat te goed,mijn fibrosa heeft vorig jaar 28 bladeren gemaakt.Mijn medularis is al zo groot dat ik hem met pijn en moeite de winterstalling in krijg.Dus.

wo, 10/05/2006 - 02:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een neef in zwitserland en die had een prachtige varen in zijn woonkamer staan. Blijkt dus een varenboom te zijn en ben dus nu al een tijdje op zoek naar eentje maar geen idee welk tuincentra deze verkopen. Kan iemand mij een beetje op weg helpen?

wo, 07/06/2006 - 21:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Spriet. Mijn naam is johan Roodnat en ben lid van de nederlandse_varenvereniging, neem eens contakt op. Wij weten heeeel veel. Groetjes.

vr, 13/10/2006 - 16:01
nollie

hallo miranda,
ik heb vandaag een dicksonia binnen gekregen.
ik weet niet wat ik moet doen nu. hij is nog klein. moet ik hem binnen houden. water geven, hoe? eigenlijk weet ik helemaal niets, en toch gekocht.
ik hoop op tips.
gr. nollie

Onderwerp gesloten