Besparen op de buitenverlichting: 3 tips 

buitenverlichting

Goede buitenverlichting is een absolute must. Niet alleen vanwege praktische redenen, maar ook voor het creëren van extra sfeer. Toch kan dit ook een flink kostenplaatje met zich meebrengen. Denk alleen maar aan de aanschaf van nieuwe buitenlampen. Deze zijn niet goedkoop. Om nog maar te zwijgen over de extra kosten die dit oplevert voor de stroomrekening. Gelukkig is er ook goed nieuws, want de tuin is ook echt goed te verlichten zonder dat je heel duur uit hoeft te zijn. Besparen is mogelijk op zowel de aanschaf als het verbruik. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Daarom vind je in dit artikel drie handige tips om je op weg te helpen. 

1.    Kies voor energiezuinige verlichting 
Denk je goedkoper uit te zijn door voor conventionele verlichting te kiezen? Dan lijkt dit misschien in eerste instantie wel zo, maar op de lange termijn ben je juist duurder uit. Besef goed dat de kosten voor de buitenverlichting eigenlijk pas beginnen zodra de lampen geïnstalleerd zijn. Die kosten kunnen heel snel hoog oplopen als je verkeerde lampen gebruikt. 

Buitenverlichting kopen op Ledwereld.nl is een goed idee. Ledlampen worden overal aanbevolen als de meest energiezuinige lampen van dit moment. Als je alle lampen in huis voor LED verlichting zou vervangen, dan levert dit een besparing van minimaal 50 procent van het totale stroomverbruik op. Verbazingwekkend hoe effectief deze lampen zijn. Om nog maar te zwijgen over de lange levensduur. In aanschaf lijken ledlampen misschien wat duurder, maar deze kosten haal je er na verloop van tijd eenvoudig uit. 

Een andere optie is verlichting op zonne-energie. Daardoor kan de lamp zelf energie opwekken. Zowel LED als deze zogenaamde Solar-lampen zijn prima opties voor een groenere tuin

2.    Sluit sensoren aan
Een andere manier om te besparen op het verbruik is door de lampen aan te sluiten op een bewegingssensor. Dit is met name verstandig voor plekken waar je niet al te vaak komt, maar waarbij het wel handig is als deze extra verlicht wordt. Denk bijvoorbeeld aan het tuinpad richting de voordeur. Het is fijn als deze extra verlicht is zodra je de deur in de avond probeert te openen. Het is echter niet nodig dat deze de hele avond staat te branden. Een lamp op bewegingssensor biedt dan dé uitkomst. De lamp gaat pas branden wanneer deze beweging detecteert. 

Wist je dat dit zelfs ongewenste bezoekers afschrikt? Potentiële inbrekers zullen bijvoorbeeld minder snel bij jouw woning in de buurt durven te komen als ze weten dat ze dan direct in de ‘spotlight’ worden gezet. Doe hier je voordeel mee! 

3.    Maak van goedkoop geen duurkoop
Goedkoop is vaak duurkoop. Dat weet je ondertussen waarschijnlijk wel. Als de prijs eigenlijk te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit meestal ook zo. Blijf realistisch en ga op zoek naar energiezuinige verlichting van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. Twijfel je over de prijzen die een bepaalde webshop hanteert? Lees dan de recensies bij de bijbehorende producten. Dan ontdek je al snel hoe deze (lage) prijs tot stand is gekomen. 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Duurzame Wereld
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.