Brahea

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/06/2009 - 23:10
Subtropical

Brahea

De Brahea Armata heb ik in de grond gezet met pot en al , zo kan ie door de gaten onderin toch nog wortelen. En mocht de komende winter te koud geginnen te worden spit ik hem er alsnog uit.

Brahea
ma, 08/06/2009 - 23:20
robheenvliet

Ik lees nu al een tijdje je berichten, volgens mij heb je een mooie tuin vol exoten, niet?

ma, 08/06/2009 - 23:32
Subtropical

Ik ben aan het verzamelen Rob, en verlies ook wel eens wat, op deze plek stond een butia maar kreeg in april toch nog speerrot, Jammer het was een mooie

Brahea
di, 09/06/2009 - 00:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer dat Brahea armata z'n mooie blauwe kleur niet behoudt in ons klimaat. Mijn kuipexemplaar is na een paar jaar al flink vergeeld. Ik denk dat de waslaag die de blauwzilveren kleur geeft er door de regen afspoelt. Chamaerops humulis 'Cerifera' heeft daar ook wel last van. maar hersteld zich 's zomers sneller dan Brahea. Brahea armata heb ik een aantal jaren in de kas gehouden. 's Zomers was het er bloedheet op het Zuiden. De bladeren waren prachtig van kleur, maar de bladstelen werden steeds langer waardoor de palm spichtig werd. Zelfs in een lichte kas op het Zuiden zijn de lichtcondities onvoldoende voor deze zonaanbidders.

di, 09/06/2009 - 00:35
kristof p

Draco,

ik hoor dat vaak dat ze hun kleur verliezen maar ik heb niet die indruk met mijn Brahea's. mijn grootste Brahea in de volle grond werd geplant in het voorjaar van 2007 en sindsdien is hij alleen maar mooier van kleur geworden! heeft het erg naar zijn zin en heeft nog nooit schade vertoont. ik hou hem wel kurkdroog tijdens de winter en hij is geplant op een van de warmste, zonnigste en meest beschutte plek in de tuin wat denk ik wel helpt...het is een van men favoriete palmen geworden en één van de blikvangers van de tuin. zijn blauw/grijze kleur valt goed op tussen al het groene.

hier is een foto van deze avond na een regenbuitje..

Brahea
di, 09/06/2009 - 02:05
ed ressiv

Mooi exemplaar Kristof.
Ik heb er ook eentje maar nog in een pot en durf hem nauwelijks in de volle grond te plaatsen na alle verliezen van het afgelopen jaar.
Hij is nog herstellende na de aankoop in een te kleine pot.
Groetjes
Hans

vr, 12/06/2009 - 14:34
R.E.M.

Kijk wel uit met inpoten in pot in de grond. Het doorwortelen is op zich een prima idee, maar weet je dat de gevoeligheid van een Brahea groot is wanneer de wortels breken met het verwijderen uit de tuin? Bij andere palmen is dat vaak wat minder, maar de Brahea staat er meer om bekend.

Kijk dus goed uit met het verwijderen ervan. Zou zonde zijn als hij snel aftakelt daarna.

Wat betreft kleurbehoud: het wegzetten in een warme hoek waar minder neerslag misschien ook valt en de temperatuur hoger is, zorgt er bij mij voor dat hij prachtig blijft. Hij hoeft zeker niet te vergelen hoor! Ook niet in ons klimaat. Vergeling ontstaat eerder wanneer hij in de winter te nat staat of langere tijd in de zomer te dróóg staat.

Bij de Brahea geldt dat de winter erg droog staan helpt, en de zomer zijn behoefte aan water best groot is en zijn groei sterk bevordert.

Groeten René

za, 04/07/2009 - 19:05
Subtropical

Brahea gaat beginnen aan zijn vierde blad dit jaar

Brahea
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag