Brugmansia overwinteren

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/11/2016 - 09:17
kraikkonen

Brugmansia overwinteren

Hoe overwinteren jullie de Brugmansia? Hij staat nu nog in de koude kas volop in bloei, maar met de vorst op komst moeten er helaas weer de nodige maatregelen genomen worden.

ma, 07/11/2016 - 11:41
Ineke*

Ik vond het op het laatst een probleem worden, het werden er steeds meer, omdat ik niets kan weggooien (wel weggeven) ben er mee gestopt. Kijk nu hoe mooi ze staan bij de buren 's zomers :)
Ik haalde ze uit de pot, kort zagen, stekken op water, de afgezaagde planten in een open vuilniszak op een koele plaats bewaren, nam de minste ruimte in.

ma, 07/11/2016 - 14:20
Azur

In de pot in de koude serre tegen het huis aan overleven ze het bij ons prima, zorg ervoor dat er geen vorst in de serre of kas is, eventueel tijdelijke maatregelen treffen doorbijv. een kartonnen doos over de plant te plaatsen, electrische warmtebron in de serre te plaatsen, lichtslangen om de pot plaatsen, etc. Ik snoei de Brugmansia niet, pas in het voorjaar indien noodzakelijk vormsnoei. Ik geef nu bijna geen water meer.

vr, 11/11/2016 - 09:51
kraikkonen

Bedankt! Ik heb stekken in water gezet en de plant zelf in pot op een koele slaapkamer gezet naast de Bougainvillae en Ensete. Nu maar hopen dat ze weer goed tot het voorjaar geraken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag