Bruin blad

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 07/07/2004 - 15:07
Nutellaah

Bruin blad

Inmiddels heb ik al eens gepost over mijn Phoenix Roebelini.
Eerst dacht ik dat ik hem teveel water gaf, dan dacht ik dat het de droge lucht was die de oorzaak was voor de bruine bladeren die mijn plant krijgt.
Nu heb ik gistern de plant uit de pot gehaald en idd het rook niet al te best, dus heb ik volledig nieuwe aarde in de pot gedaan.
De bruine bladeren komen vrij snel, en als ik die afsnijdt is er onmiddellijk een ander blad die bruin komt...
Zou mijn plant een te kort aan meststoffen hebben of teveel?

wo, 07/07/2004 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Neen mijn beste, uw plant was of is aan het rotten !
het beste is de plant 1 of twee dagen met blote wortels te laten drogen. dan kunt u de plant terug in verse grond zetten. de aarde goed aandrukken en geen water geven in de eerste week.(om opnieuw rot te voorkomen)
Uw grond mengeling moet zeer doorlatend maar toch goed voedzaam zijn. u neemt een zak geraniuminfo-icon grondmengeling, voeg daar dan nog 1/3 grof rijnzand aan toe en wat bruine turf. Bij deze mengeling voegt u, op 10 liter, 1 greep gedroogde stalmest en indien u dat moest bezitten twee soeplepels assen van hard hout (geen den of spar) dit ontsmet de grond en geeft terzelfdertijd de nodige mineralen en spore elementen.
Na 1 week geeft u een klein beetje water, zonder meststof. De volgende week geeft u terug een beetje water. Vanaf de derde week laat u tussen iedere watergifte de grond goed opdrogen. Alles hangt er natuurlijk vanaf waar deze plant staat, indien dat een warme plaats is zal dit oedere week zijn, indien dit een frisse plaats is zal dit gemakkelijk om de 2 tot 3 weken zijn.
Indien het geluk mee zit dat u de plant nu kunt redden, dan kunt u deze nog gedurende de 2de helft van augustus en september buiten zetten. Daar hoeft u natuurlijk ook niet zoveel zorg te besteden aan de watergifte. Wel in het oog houden dat bij zeer warm weder en durende droogte u toch wat water geeft aan de plant. Zet ze natuurlijk niet in de volle zon want uw plant heeft bijna geen goede wortels meer. Vanaf volgend jaar kunt u de plant vanaf einde mei buiten zetten op een zonnige plaats.
veel plezier met uw planten,
Albert

wo, 07/07/2004 - 23:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

alvast bedankt!
Maar toch denk ik dat mijn plant nog niet volledig rot is, foto's zullen volgen.
Er komen ook vlug nieuwe bladeren bij en de wortels zagen er volgens mij nog redelijk goed uit. Ik heb mijn plant intussen al verplant en ik zal nu maar hopen dat hij erdoor komt :)
Anders zou ik al die moeite van de voorbije jaar jammer vinden
Btw: de plant staat in mijn kamer + daar staat mijn pc (mss droge lucht)

ma, 12/07/2004 - 13:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij worden de balderen ook rossig, niet echt bruin. Persoonlijk denk ik dat het is vanwege teveel water.

Onderwerp gesloten