butia met zwarte vlekjes

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/04/2006 - 13:51
koertje

butia met zwarte vlekjes

Hallo allemaal, kreeg na vijf maanden me butia weer terug uit de winterstalling en deze zat vol met zwarte vlekjes op de bladeren, hoewel de vlekjes zitten er meer in i.p.v. op. Iemand enig idee hoe dit kan komen? Misschien te koud of te nat gestaan? Ik overwinter hem al een paar jaar bij dezelfde persoon en voorheen nooit problemen gehad.

vr, 07/04/2006 - 13:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk eens heel goed aan de onderkant van een nieuw blad of je geen last hebt van spint!

kleine rode beestjes en maken een minuscuul klein webje. En gek op palmen en orchideeën.... te bestrijden met Masaï van Bayer.

Gr. Miranda

zo, 23/04/2006 - 14:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Had ik vorig jaar ook op m'n Butia toen hij uit de schuur kwam. Heeft daar wel licht en vorstvrij gestaan, maar waarschijnlijk toch te weinig geventileerd. Volgens mij is het een schimmelaantasting die tijdens de zomer weer grotendeels verdwijnt, bij die van mij in ieder geval wel.

Dit winter heb ik hem buiten overwinterd, net als m'n 5 Tracycarpus Fortunei. ook niet zo'n succes geworden lijkt het, want er is erg veel vorstschade aan de bladpunten van de Butia. De Trachy's hebben helemaal geen problemen gehad. Die stonden in potten en ik heb ze gewoon beschut laten staan zonder ze in te pakken.

Mijn voorlopige conclusie is dat Butia's buiten overwinteren best lastig is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag