aanleg gazon: onkruidkwestie

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/04/2006 - 15:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

aanleg gazon: onkruidkwestie

Ik heb hier een huurhuis met een riante tuin. Graag willen we een gazon leggen. Het probleem is als volgt: Deze tuin is door de vorige bewoners 6 jaar NIET onderhouden. Ik ben inmiddels bijna 2 jaar verder en de grond is omgespit en wordt steeds schoner.

Volgens een kennis moet ik nu nog een jaar onkruid op laten komen & verwijderen alvorens ik een gazon kan leggen.

Naar mijn mening kan ik graszoden leggen zodra ik de grond vlak en bemest heb. Onkruid komt daar niet makkelijk doorheen.

Heb ik het mis?

vr, 07/04/2006 - 22:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, u hebt het niet mis.
Als u de graszoden, ik neem aan per rol van een vierkante meter, netjes heb gelegd dan zal er zeker nog wel onkruid doorheen komen. Maar gras wordt immers gemaaid en onkruid dat steeds een kopje kleiner wordt gemaakt gaat dood en een enkel wat dit overleeft kunt u met de hand uitsteken. De tijd om nu gras te leggen is gunstig. Bemest niet te royaal, dat kan de beworteling bemoeilijken. Doe het liever als het gras er eenmaal ligt en groeit.

za, 08/04/2006 - 15:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw reactie, ik ga aan de slag!

ma, 10/04/2006 - 22:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Royal Grass is de oplossing!

https://tinyurl.com/y6c6gyxg

Wij hebben het onlangs aangelegd, nooit geen onkruid meer/mos etc.. Ideaal.. Het is duurzaam maar onderhoudsvrij en daardoor relatief goedkoop. 10 jaar garantie en een levensduur van +/- 15 jaar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag