Carludovica

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 16/08/2008 - 19:07
boemel

Carludovica

Greenconnection,ik kwam tijdens het google-en een oud bericht tegen(23-7-07)waarin je de naam van een palm vroeg.Dit bleek een Carludovica te zijn.
Afgelopen week kwam ik in een groen-warenhuis een intigrerende plant tegen,die ik nog nooit had gezien.Het leek een palm,maar toch ook weer niet.
Toch maar gekocht.Het is precies dezelfde plant als op jouw foto.Nou is mijn vraag:heb jij jou Carludovica nog?Hoe doet ie het?Hoe verzorg je hem?Krijgt deze plant later gedeelde bladeren?
Je zei toen dat het een C.palmata was,ik denk zelf dat het een andere soort is.Alvast bedankt Luc B.

za, 16/08/2008 - 19:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Boemel, Helaas is de plant dood. Ik had hem in de herfst kennelijk eerder naar binnen moeten halen. Kan dus geen kou verdragen.

za, 16/08/2008 - 19:24
boemel

Jammer van jouw plant.Volgens het web kan deze plant ongeveer 4 graden celcius aan.Ik ga deze plant gewoon als kamerplant houden.
Nu maar hopen dat ik langer van mijn aanwinst kan genieten.Als je interesse hebt,ik heb mijn Carludovica voor 4 euro gekocht bij intratuin in Nijmegen(op de rijksweg richting Malden).Groeten,Luc B.

za, 16/08/2008 - 19:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas, een beetje ver!
De mijne kocht ik op de veiling voor 3.50 euro. Als ik er weer ben, zal ik er weer eens naar zoeken.
Groet,
Henk

wo, 20/08/2008 - 22:04
thomas25

Hallo,
C. palmata is de meest algemene soort, maar veel soorten van dit geslacht lijken erg op elkaar c. drudei bijvoorbeeld. Interessant geslacht. Lijken inderdaad op palmen, maar behoren tot de family cyclanthaceae. Sommige soorten klimmen zelfs in bomen en maken enorme luchtwortels. C. palmata doet dit niet. Mijn ervaring met deze soort is dat hij vooral houd van warm en vochtig en is dus meer geschikt voor de kas. Als kuipplant kan misschien ook, maar bij lage temperaturen zal hij beter binnen kunnen staan, een hoge luchtvochtigheid zal hij zeker waarderen. Op latere leeftijd krijgt hij inderdaad gedeelde bladeren met uiteindelijk 4 segmenten. De bloem is overigens ook erg mooi, met witte slierten vlak boven de grond, maar helaas bloeit hij meestal maar 1 dag weliswaar gevolgd door een mooie oranje vrucht. Leuk om te weten is dat de beroemde panama hoeden gemaakt worden van de bladeren van c. palmata.
voor meer info wat betreft de soort kan je mij een foto mailen .
thomas dros
thomasdrosathotmail [dot] com

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag