citrus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 12/12/2007 - 20:59
spriet

citrus

Mijn citrus heeft met dit warme weer heel veel bloemen. Worden die bloemen door bijen bestoven of moet er iets anders aan te pas komen? Ook heeft hij nog twee citroenen, is het beter voor de plant dat ik die eraf haal. Ze zijn rijp.
Groetjes Spriet

zo, 22/04/2007 - 20:35
laurens

Hoi,
De bloemen van een citroenboom moeten door insecten bestoven worden, dus indien je plant niet buiten staat zal je ze een handje moeten helpen dmv een penseel de bloemen voorzichtig te bestuiven. Gewoon het penseel zachtjes over de meeldraden en stamper strijken en dit vervolgens met de andere bloemen doen zodat ze bestoven worden.

Die citroenen kan je er natuurlijk best afhalen als ze rijp zijn, anders heb je er helemaal niks meer aan!:) En als je citroenplant nog klein is kan je er best niet teveel citroenen aan laten komen omdat dit de groei zal afremmen, maar meestal regelt de plant dit zelf door een deel van de vruchtbeginsels te laten vallen.

Groetjes, laurens

di, 11/12/2007 - 23:06
citrus

wwet je zeker dat het een citroen is en geen limoen als je het mooi vind lekker laten hangen als er teveel aankomen zal de plant het zelf meestel wel regelen hij laat er dan gewoon veel vallen en blijven er nog genoeg over en is alles weer in evenwicht let op ze zijn erg gevoelig voor schildluis gr

wo, 12/12/2007 - 20:59
benb

Spriet,

Citrus is zelfbestuivend. Er hoeft dus niets aan te pas te komen om voor vruchten te zorgen. Echt rijpe vruchten kan men natuurlijk gewoon plukken. Maar de plant ziet er met vruchten natuurlijk een heel stuk fraaier uit.

Groetjes, Ben.

Onderwerp gesloten