Daar gaan we dan vanaf a.s. donderdag

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 18/12/2008 - 14:06
edwardkarin

Daar gaan we dan vanaf a.s. donderdag

De pluim ziet er slecht uit, de nieuwe weermodellen ook, allemaal zijn ze het met elkaar eens, het gaat kouder worden en er komt transsportkou op gang, vanaf donderdag 24 december, zeker een week lang met daarin een paar ijsdagen, maar hoelang is onzeker.

Bah...........

gr. Edward

Daar gaan we dan vanaf a.s. donderdag
do, 18/12/2008 - 15:43
kraikkonen

Het valt nog mee Edward.
We hebben hier wel eens eind oktober geschaatst. En nu zit het ergste er alweer zo'n beetje op. Meteorologisch gezien, zijn de eerste 10 dagen van januari het koudst. Daarna gaan we alweer op naar een ontzettend hete zomer ;)

Gr. Luut

do, 18/12/2008 - 17:14
edwardkarin

Hoi Luut,

Wat een heerlijk antwoord, maar ik dacht toch altijd dat het hart van de winter lag in de laatste 2 weken van januari en de eerste 2 weken van februari?
Ik weet niet hoe de gemiddelden zijn als je gegevens van de laatste 10 jaar op de korrel neemt, dan zal alles wel een ander gemiddelde hebben.

Ik hoop zo op datgene wat jij schrijft, maar ik sla januari qua koude niet over als het eind januari nog zacht is, dan krijg ik minder stress.

do, 18/12/2008 - 17:21
kraikkonen

Kijk, hier de link.

https://tinyurl.com/yxukzc3u

Scroll maar eens naar beneden en kijk naar de langjarige gemiddelden!
Zoals je kan zien gaan we zo de lift weer in :)
Echter ben ik het inderdaad wel met je eens dat kou in januari (zelfs in febr. maart.) natuurlijk nog lang niet uit te sluiten valt. Mijn hortensia's zijn afgelopen jaar helemaal niet zo mooi geweest, omdat de vorst zelfs in april nog even uithaalde. Veel knoppen zijn toen dood gevroren. Maar als je alleen naar de gemiddelden kijkt van de afgelopen 30 jaar...gaan we de goeie kant weer op Edward!

do, 18/12/2008 - 19:23
jim

Kraikkonen, je link werkt niet.

Zelf vind 'k deze. Kijk naar de 'normale' temperaturen, zie je dat 't koudste nog zou moeten komen (jammer genoeg.)

Daar gaan we dan vanaf a.s. donderdag
do, 18/12/2008 - 19:33
kraikkonen

https://tinyurl.com/78wfu

Deze link werkt wel. Onze beider beweringen zijn waar. De koudste periode van het jaar zijn de 1e 10 dagen van januari, daarna klimmen we weer. Maar gemiddeld gezien is het inderdaad de koudste maand. Licht aan het eind van de tunnel ;)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag