Ensete Maurelli

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/05/2007 - 18:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ensete Maurelli

Hallo,
sinds vorig jaar heb ik een Ensete Maurelli in mijn bezit met mooie naar boven gerichte grote bladeren, nu na de winter laat hij zijn bladeren hangen en maakt hij vervolgens nieuwe maar heel kleine bladeren bij het ene blad is nog niet volledig open en er komt al een ander. Hij heeft in een warme tuinkamer de ganse winter gestaan waar hij voldoende water en mest gekregen heeft.

hierbij een paar foto's

kan iemand mij helpen ?

Dank bij voorbaat

groetjes

Arlette

Ensete Maurelli
ma, 28/05/2007 - 18:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hij wil weer terug naar die warme tuinkamer met veel water en mest. Mogelijk heb je de plant van de winter teveel vertroeteld en niet in rust laten gaan.

ma, 28/05/2007 - 19:15
R.E.M.

Daar sluit ik me bij aan.

Heb hetzelfde probleem gehad, maar na een tijdje komt hij wel op gang, hij is uit z'n evenwicht...winter en zomer draaien voor hem om. Eerst warm en nu meer kou (vooral 's nachts natuurlijk).

ma, 28/05/2007 - 19:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Greenconnection en R.e.m, hartelijk dank voor het vlugge antwoord, als het anders niets is ben ik heel gelukkig en zal ik hem vlug terug naar binnen verplaatsen dan kan hij misschien vlugger herstellen

gr.

Arlette

ma, 28/05/2007 - 20:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, dat dus niet! Als je hem nu binnen zet gebeurt hetzelfde nog een keer. Laat hem wennen aan de buitenlucht en de wat lagere nachttemperaturen en de groei zal erin komen. Maar nooit meer in de winter vertroetelen.

ma, 28/05/2007 - 20:27
ed ressiv

Helemaal eens met Greenconnection Rene
groeten
Hans

di, 29/05/2007 - 00:48
hent v

Hoi

misschien is de pot wel te klein waar hij instaat.Alleen water en mest geven is niet voldoende ,een grotere potkluit wil ook zeggen : grotere bladeren .

Gr Hent

di, 29/05/2007 - 12:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

nogmaals bedankt, ik zal hem dan nogmaals buiten zetten.

Ik dacht dat ik eens gelezen had dat indien hij bij kamertemperatuur +/- 18 °in een tuinkamer met veel licht,- gewoon zoals in de zomer diende behandeld te worden,- gieten en bemesten om verder te blijven groeien, of is het dan toch beter dat ik hem zoals kuipplanten gewoon vorstvrij laat overwinteren ?

Vr Hent v. in verband met een te kleine pot dat denk ik niet hij staat zo in een hele grote zwarte vuilbak, of is die nog niet groot te genoeg ? hierbij foto

met dank

gr Arlette

Ensete Maurelli
di, 29/05/2007 - 13:18
texeltje

Hoi Arlette,

Ik heb mijn maurelli op zolder gehad bij een temperatuur van ongeveer 15-17 graden. Alleen af en toe water gegeven verders niks....hij had wel wat te kampen met luis...maar staat nu al weer een tijdje buiten en heeft het heel erg naar zijn zin daar.Ik heb hem zodra ik hem buiten heb gezet koemest gegeven.

di, 29/05/2007 - 14:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Texeltje,

Die van mij heeft ook luis gehad maar sinds hij buiten staat is dit verdwenen, en ik denk dat ik hem deze winter zal behandelen zoals jij dit doet. van koemest hoeveel geef je daarvan een handvol of minder en hoe dikwijls geef je dit .

Vorig jaar heb ik ook Heleconia's besteld zoals jij mij aangeraden had, er zijn er hiervan verschillende uitgekomen maar die hebben ook luis en sommigen bladeren hebben bruine randen en zijn vervormd, er zijn er reeds verschillende van kapot gegaan.

ik heb er vorige week pesticides op gespoten en wacht nu af.

geef jij deze ook koemest en zet jij die van jou buiten of laat je ze
binnen staan ?

alvast bedankt
gr.Arlette

di, 29/05/2007 - 15:39
texeltje

hoi arlette,

ik heb bij de maurelli een paar handjes koemest gestrooid ongeveer een maand geleden denk ik...
enne ja heliconia's dat is moeilijk spul....vooral zaailingen.
ik heb er ook al heel wat weg moeten gooien die tenonder gingen aan luis. Ze zijn zo gevoelig en ook niet gemakkelijk omdat ze ooknog eens tropische temperaturen nodig hebben.
De bruine randen dat komt waarschijnlijk door te droge lucht.
ik zou zowieso regelmatig sproeien dat is goed voor ze en voorkomt luis...ik heb daar wel positieve ervaringen mee.
Ik geef ze geen koemest...in de potgrond zitten nog genoeg voedingstoffen....af en toe eens verpotten bij het groter worden
ook niet te snel weggooien die zaailingen (als ze al wat groter zijn)
ze kunnen nl afsterven en dan lijken ze dood maar zijn ze slechts in rust...na een tijdje komt er vanzelf weer een groen puntje tevoorschijn en loopt hij weer opnieuw uit.
gr esther

di, 29/05/2007 - 16:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel bedankt Esther

gr.Arlette

Onderwerp gesloten