exotische planten met pot ingraven

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/02/2007 - 16:24
exooot

exotische planten met pot ingraven

hoii,,

hebben jullie dit wel eens gedaan?een exotische plant die eigenlijk niet de volle grond in kan, de pot van ingraven in de grond?

ik wil dit jaar om het exotische effect nog meer te vergroten, de volgende planten ingraven:

strelitzea riginea
agave americana
cycas revoluta
phoenix roebelinii

hebben jullie dit wel eens gedaan?

wat zijn jullie ervaringen?

mvg patrick

zo, 04/02/2007 - 16:32
mikey

Hoi Patrick,
Waarom zou je dat niet kunnen doen? het voordeel hier van is dat je ze zolang als kan lekker buiten kan laten en naar binnen halen als het echt nodig is.
Ik heb nog een hele hoop planten buiten staan in pot in de grond .
Ik was net even in de tuin bezig en zag tot mijn verbazing dat mijn Musa basjoo die ingepakt is gewoon op nieuw uitloopt en dat in februari !.
Hier een foto van mijn tuin op dit moment.
Groet michel.

exotische planten met pot ingraven
zo, 04/02/2007 - 16:34
mikey

Nog 1 van de Musa basjoo.

exotische planten met pot ingraven
ma, 05/02/2007 - 12:34
R.E.M.

vermoedelijk wel ja...

Wat betreft planten in pot: Ik heb heel veel in pot staan en ga proberen ze in pot in de grond te houden. Van olijven tot een phoenix canariensis.

Wat je ook kan doen: gaten in de pot maken, dan kan hij wel doorwortelen in de tuin, maar is het niet zo heel moeilijk om hem er desnoods uit te halen.

Ander voordeel van een pot: als het erom heen nat is, dek je even de pot af en kan het water nooit in de pot komen, want die de wortels worden beschermd door diezelfde pot...

wat denken jullie van een phoenix canariensis in pot in de grond en dan gaten erin maken, zodat hij wel snel kan blijven groeien, maar ook uit de pot kan doorwortelen?

René

ma, 05/02/2007 - 17:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen goed idee, om een palm te laten doorwortelen en daarna los te trekken. De meeste palmen kunnen weinig wortelschade verdragen; een forse groeiremming is vaak het gevolg.

di, 06/02/2007 - 00:58
hent v

Een Phoenix canariensis kan daar wel tegen.

Gr Hent

di, 06/02/2007 - 19:00
mikey

Wij hebben idd de phoenix canariensis ook met pot ingegraven. In de herfst til je hem eruit, in het voorjaar zet je hem weer in het gat. Hij vindt het prima, en je hebt toch voor het oog een palm in de grond staan en niet al die potten her en der.

di, 06/02/2007 - 19:17
kroisos

greenconnection heeft gelijk, palmen zijn eenzaadlobbigen en hebben geen optie op genezing. eens een wortel beschadigd is kan die wortel volledig afsterven en zal de palm die wortel moeten vervangen door nieuwe wortels te ontwikkelen (dat gebeurt aan de onderkant van de stam). veel hangt ook af van de lengte van de wortel die nog overblijft als die nog redelijk lang is kunnen ze overleven. de ene soort kan er al beter tegen dan de andere. een voorbeeld van een palmsoort die absoluut niet tegen wortelschade kan zijn de Sabal soorten. alle beschadigde wortels gaan gegarandeerd dood, de palm moet dan een geheel nieuw wortelstelsel aanmaken (duurt ong. een half jaar) en is gedurende die periode afhankelijk van het water die in de stam zit. daarom snijden ze ook alle bladeren behalve de speer af om het uitdrogen tegen te gaan. snij je de bladeren niet af vermindert de overlevingskans enorm.
maar bij gelijk welke palm die wortelschade heeft opgelopen zal de zichtbare groei (de bladeren) een tijdje ophouden tot de palm weer een gezond wortelgestel heeft.

groetjes,
kristof

di, 06/02/2007 - 23:50
hent v

Hoi Kristof

mijn ervaring met Phoenix canariensis is dat als de wortelkluit ongeveer 3 keer groter is als de stam wortelsnoei geen problemen geeft.

Gr Hent

Onderwerp gesloten