Foto en (superthrive) voeding brugmansia.

25 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/09/2006 - 11:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Foto en (superthrive) voeding brugmansia.

Hoi,

Ik heb de laatste weken getest met Super Thrive op mijn brugmansia en het volgende ervaren.

SuperThrive werkt niet en verslechterd zelfs de toestand van de brugmansia (na toediening van vloeibare plantenvoeding met SuperThrive werdt de plant elke keer geel en liet hij blad vallen, als ik geen SuperThrive toevoegde maar wel vloeibare plantenvoeding, dan werdt de plant mooi vol en groen).

De beste resultaten verkrijg ik als ik wekelijks vloeibare plantevoeding (universeel) gebruik.

SuperThrive en Nitrozyme zijn ook ook getest op jonge Citroen Plantjes van ongeveer 1 cm hoog.

Het plantje met SuperThrive stopte met groeien, werdt geel en ging uiteindelijk dood, de plantjes met pokon groeide goed en de plantjes/zaadjes die geweekt waren in Nitrozyme en later nog één keer nitrozyme door de grond kregen groeide nog veel beter.

De bijgevoegde foto is niet erg mooi, sorry.
Maar vorige week hebben we flinke storm gehad hier in zeeland en toen is de plant omgevallen en behoorlijk kappot gewaaid (meer dan de helft van zijn blad en knoppen is eruit gewaaid/gevallen), Wat u op de foto ziet is helaas slechts het overgebleven restant.

Groetjes,
Adriaan B

Foto en (superthrive) voeding brugmansia.
do, 07/09/2006 - 12:06
texeltje

ik vindt hem wel mooi!
die van mij ziet er niet uit......raar gegroeit en slechts een paar knoppen, nog niet eentje in bloei.....dus de schaar gaat er straks weer flink in.

do, 07/09/2006 - 12:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Hoi,

Deze was ook een paar keer uit zijn fatsoen gegroeid,
Maar ik verwijder gewoon de takken (met knoppen en al) die te breed, scheef of lelijk groeien.
Ik probeer altijd één rechte volle stam over te houden en haal het blad en de takken/scheuten van onder een beetje weg zodat er een kruin ontstaat.

Verder gewoon veel water geven en elke week goedkope vloeibare plantenvoeding (deze lust wel 8 liter vocht per keer) en natuurlijk een grote ruime pot, want als de wortels ruimte hebben, dan groeit en bloeit de plant beter.

Als de bladeren slap hangen direct water geven.
Als de bladeren een beetje licht of geel worden direct vloeibare planten voeding door het water mengen en geven.
Je ziet de plant dan binnen 10 minuten zichtbaar opknappen.

Succes

do, 07/09/2006 - 13:12
texeltje

hoi
die van mij is een onogelijk plantje al zeg ik het zelf..ong 1.80 hoog maar een raar gegroeide stek, ga hem ook ongeveer tot 50 cm boven de grond inkorten denk ik.........hij mag nu van mij zijn gang gaan en de eerste gele bloem is bijna open......volgend jaar beter de restanten ga ik weer stekken.

do, 07/09/2006 - 13:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt hem ook afknippen/zagen op inderdaad ongeveer 40 of 50cm boven de grond.
Van de winter binnen zetten, en van het voorjaar met een broodmes alle wortels terugsnoeien tot een klein wortel kluitje.
Dan in een lekker grote pot en veel bemesten.
Hij krijgt dan waarschijnlijk meerdere stammen en daarvan kun je de mooiste overhouden.
Ik heb hem ook wel eens met 3 stammen door laten groeien, die stammen waren toen mooi verdeeld en vormden samen één grote bos.

Succes

do, 07/09/2006 - 13:40
texeltje

ik ga hem in ieder geval weer in de volle grond zetten volgend jaar nu stond ie in een pot......het jaar ervoor had ik hem in de volle grond en dat is met toch beter bevallen.

groetjes esther

do, 07/09/2006 - 14:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met pot en al ingraven gaat ook goed: kunnen ze tenminste niet omwaaien. De wortels "ontsnappen" uiteraard en bij het binnenhalen knappen die af. Tegelijkertijd de plant tot 40-70cm terugsnoeien en het snoeisel eventueel gebruiken als stekgoed. De stekken die ik niet weggeef gaan in het voorjaar de volle grond in. De oudste Brugmansia die ik zo houdt staat al 10 jaar in dezelfde pot in is van grond tot top nu 2.30m en hangt vol knoppen.

M.vr.gr.,
Ruud

do, 07/09/2006 - 15:42
texeltje

foto?

do, 07/09/2006 - 23:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Adriaan,
Valt het je ook op dat niemand reageert op jouw bevindingen en opmerkingen over de negatieve werking van Super Thrive? Dat geeft te denken!
Gr.
Henk

do, 07/09/2006 - 23:49
texeltje

Henk wat is jou mening erover dan?
ik heb zelf niet zoveel met dat soort spullen dus kan er ook niet op reageren....helaas....maar ja als je er achter komt dat er negatief resultaat is (Super Thrive) dan zou k het wel weten....ik hou het gewoon bij koemest.....

do, 07/09/2006 - 23:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat bedoelt u daarmee greenconnection ?

Heb ik iets niet goed gezegt ?
In dat geval alvast mijn excuses.

vr, 08/09/2006 - 00:08
rwo

Het bevestigd mijn vermoeden weer een klein beetje meer!
Dit zijn toch planten die niet afschrikken voor een beetje extra voeding.
gr.
Ruud

vr, 08/09/2006 - 07:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn mening over dit soort "wondermiddeltjes" heb ik al eens eerder hier gegeven. Ik denk nog steeds dat er een paar handige lieden voor veel geld wat kruidenaftreksels aan de man probeert te brengen. De werking is niet bewezen; de dosering is onduidelijk en de werkelijke inhoud en herkomst wordt niet vermeld. Laat je niet gek maken. Een plant opjagen leidt alleen tot slappe en gevoelige planten. Beter de omstandigheden en de bodemstructuur verbeteren en gewoon natuurvoeding geven.
Gr.
Henk
(ps. geen verwijt aan de fam Bos; het ging om de werking van Super Thrive en niet over verzorging en resultaten van uw Brugmansia)

vr, 08/09/2006 - 01:35
Somnus

Sorry hoor Greenconnection maar je reactie komt bij iedereen over als: Fam-bos je kletst wat uit je nek en dat superdinges is echt wel goed want niemand bevestigt je bevindingen :-)

vr, 08/09/2006 - 09:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo was het dus niet bedoelt, Somnus! Texeltje en Ruud begrepen het.

vr, 08/09/2006 - 11:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Greenconnection,

Ik begrijp wat u bedoeld.
Ik had bij de aanschaf van SuperThrive ook al mijn bedenkingen, maar het stond er allemaal zo mooi beloofd en beschreven dat ik het maar een keertje zelf wilde testen.
En dat heb ik dus gedaan.
En mijn persoonlijke test viel dus tegen (na enkele weken al).
Had ik eigenlijk ook al wel een beetje verwacht maar wilde het toch even zelf testen.

Mijn conclusie is dus ook.

Koemestkorrels en vloeibare plantenvoeding en ruime goede grond.

Is er trouwens iemand die ervaringen heeft met Osmocote korrels ?
Ik heb dat spul vorig jaar gebruikt, maar ik merk er eigenlijk niks van.

za, 09/09/2006 - 14:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even bij het begin, greenconnection kwam wel wat 'verwijtend' over maar oke alles is duidelijk nu, maar wat duidelijker kan geen kwaad, en vriendelijker?

Ik heb 'super thrive' nog steeds op advies van Hans Prins van de overbekende kwekerij 'de groene prins'.

De werking is niet merkbaar tot op heden, de werking van inderdaad goedkope universele vloeibare plantenmest is beduidend beter.
Tevens vloeibare mest voor palmen is ook een middel die bij mij doorgaans goede resultaten heeft gegeven.

Ik zal het ook niet meer opnieuw kopen i.v.m. de hoge prijs maar de verhouding is wel zuinig, en omdat het middel geen status heeft in de doorsnee tuincentrum's, denk ik dat het bij kwekers geen resultaten heeft opgeleverd, anders was het al veel bekender geweest natuurlijk.

Een tip doe gewoon wat je altijd al deed, doen je planten het goed, dan kan je dat beter blijven toepassen dan om weer iets aan te schaffen waarvan je niet weet of het resultaten heeft opgeleverd.

Maar er leeft zoveel zin en onzin in deze exotische plantenwereld, en die wereld word alsmaar groter, ik lees op marktplaats verkeerde namen bij planten, slechte planten wat op de foto al te zien is etc...
En voor de trachycarpus woekerprijzen!

vr. gr. Edward uit Almere

za, 09/09/2006 - 14:43
texeltje

mee eens....t is gewoon een bepaalde verkooptechniek...kijk maar eens bij de tuinafdeling in de speciaalzaak.....buxusmest...rozenmest je kunt het zo gek niet bedenken, een leek pakt gelijk die duurdere mest.....terwijl basismest precies hetzelfde is....(Koemest, kunstmest) en vooral ook goedkoper.....gewoon een kwestie van kijken wat de plant prefereert en zelf wat mengen. Ik doe maar wat....nou ik heb geen klachten over de groei hoor.....wat exoten vooral ook nodig hebben is buiten mest ook warmte.....bij een koele periode stagneert de groei ook meteen....

za, 09/09/2006 - 15:32
rwo

Toch zijn al die verschillende flesjes kunstmest er niet voor niets.
In al die flesjes zit hezelfde, maar in andere verhoudingen.
De ene plant wil meer stikstof de ander weer minder enz.
En dit is absoluut geen onzin! Wanneer je een banaan cactusmest geeft groeid ie absoluutniet beter of mooier. andersom ook niet.
let wel op! de fabrikant wil z'n handel graag verkopen dus adviseerd behoorlijke doseringen iedere week. Ik doe de helft en dat en vaak verdubbel ik de termijn ook dus ipv 1x per week 1x per 2 weken een halve dosering op deze manier krijg je mooie sterke planten!
gr.
Ruud

za, 09/09/2006 - 15:46
texeltje

Hoi ruud,

ik zeg niet dat het onzin is......ik zeg dat je dat zelf op een goedkopere manier ook voor elkaar krijgt...kijk maar eens achter op de verpakking wat er in zit..... ze verkopen het duur en er zit maar weinig in....neem nou het voorbeeld buxusinfo-icon.....mijn voortuin staat er vol mee....bollen, rechte heggen....en ik geeft ze echt geen buxus mest maar gewoon koemest....en ik krijg regelmatig mensen die roepen van Goh wat staat jou buxus er goed bij hoe doe je dat toch......nou roep ik dan gewoon koemest en knippen meer doe ik er echt niet aan.
en ben het met je eens dat je gerust minder kan bemesten dan de verpakking aangeeft.......al wil de fabrikant dat graag anders zien.

groetjes

za, 09/09/2006 - 16:59
rwo

Hoi texel
Die flesjes zijn ook meer bedoeld voor planten in pot dacht ik.
Planten in de volle grond hebben nog veel minder nodig mits je niet op een te arme zandgrond zit.
voor de meeste planten in de volle grond volstaat een paar handjes koemest in het jaar inderdaad heel goed.
gr.
Ruud

za, 09/09/2006 - 17:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even wat verduidelijken, Edwin.
Het viel mij op dat er geen enkele reactie kwam op de bevindingen van Adriaan B., terwijl hij toch uitgebreid inging op het toepassen van Super Thrive. Zes berichten erna gingen uitsluitend over eigen planten en resultaten, zonder Adriaans bevindingen te noemen. Men walste gewoon over de strekking van het verhaal heen. Ik vond dat dermate wonderlijk dat ik daarover mijn mening schreef. Voortaan zal ik er een zonniger tintje aangeven.
Groet,
Henk

za, 09/09/2006 - 17:40
texeltje

Hoi Ruud,

Ik ben erg van het gemak ook mijn potplanten krijgen alleen koemest en daar moeten ze het echt mee doen......dat van de buxusinfo-icon was een voorbeeld...je kunt nl ook een duur pak buxusmest kopen.....ik vindt het trouwens wel goed dat de ervaringen gedeeld worden....ik heb me er verder nooit echt in verdiept omdat het allemaal wel goed gaat en er zoveel op de markt is....maar wie weet ga ik ook nog eens wat anders gebruiken zeg nooit nooit...
wondermiddelen blijven welkom

groetjes

za, 09/09/2006 - 18:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi greenconnection,

Ik heb absoluut geen moeite met uw reactie hoor.
Naar mijn idee was er niets onvriendelijks aan.
Er kwamen inderdaad vrij weinig reacties binnen over die SuperThrive.
Iedereen is vrij om te reageren, en dat maakt dit forum ook juist zo interesant, want dan zie je des te meer verschillende reacties en adviezen.

Wat betreft de ondervindingen met SuperThrive.
Die waren puur expirimenteel omdat er zoveel lof over te lezen was op internet (met name door verkopers).
Ik wilde het dus eens met eigen ogen zien en uittesten of het echt werkt (kan natuurlijk best), ik had overigens al een vermoede dat het geen succes zou zijn.
Maar ik vond het dus leuk om te proberen, met een klein beetje hoop dat het wel zou werken.

De uitkomst was dus dat het bij mij niet werkte en al zeker geen positieve invloed op mijn plantjes en planten had.
Nitrozyme daarintegen werkt naar mijn mening (na mijn ervaringen bij testjes) wel goed (vooral op zaaigoed palm en citrus zaden).

Normaal gebruk ik dus ook alleen koemest korrels en (goedkope) vloeibare plantenvoeding universeel.

Wat betreft onze klim-rozen, die doen het echt geweldig op vloeibare plantenvoeding universeel, dus niks geen rozenvoeding ofzo.

Succes allemaal,
A. Bos

P.S. De brugmansia was de volgende dag nog mooier, en vandaag is hij omgewaaid en helemaal uit zijn fatsoen (snik).
Volgend jaar maar weer proberen dan.

za, 09/09/2006 - 21:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi greenconnection, het was even onduidelijk kan gebeuren toch, maar mij ook al duidelijker nu ik het weer allemaal doorleest, je hebt veel kennis van zaken dat moet ik voorop stellen.

Ik heb persoonlijk nog te weinig ervaring met super thrive, ik gebruik het nog maar net.

Ik heb veel goede ervaring met de algemene vloeibare meststoffen, maar ik ben er wel van overtuigd dat afgestemde bemesting bijdraagt aan een betere plant.
Maar super thrive zou een wondermiddel zijn, dat bestaat denk ik niet?

Inderdaad er is voorbij gegaan aan de tekst van Adriaan B.

Maar geel blad duid op overbemesting of teveel vocht, overbemesting is met kuipplanten zo bereikt.
Super thrive kent een juiste verhouding met water, meer zal misschien geel blad kunnen veroorzaken, ik weet het niet, ik zeg ook niet dat de verhouding niet juist is, maar dat is mijn idee?

gr. Edward

Onderwerp gesloten