Gewaagde standplaats trachycarpus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/10/2006 - 23:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewaagde standplaats trachycarpus

Nou komttie dan,ik wil een Trachycarpus fortunei op een best wel gewaagde standplaats zetten ,nl noordwest,maar noordoosten wind en zuidwesten wind (vaak hard hier aan de kust) hebben vrij spel op deze palm (dus niet beschut).Het is een palm met een meter stamhoogte,en krijgt door de stand van de zon,alleen zon van maart tot eind september (mijn huis staat in de weg).Mijn vraag is , heeft deze palm overlevingskans,desnoods met winterbescherming? De drie kleine trachy (stam nu 50 centimeter) in mijn achtertuin gaan na drie jaar als een gek groeien,maar die staan beschut,maar niet beschermd in de winter, dit alles in de vollegrond.Ik weet dat wind en vocht de grootste killers zijn,maar hoe beschermen tegen vrieswind uit het oosten.Of waag ik de gok.
(weer een ervaring rijker,maar wel een dure).
groetjes harry (ondanks werkdruk kan ik het exoteren niet laten)!
(exoteren= verslaafd aan exotisch tuinieren,nieuw Vandale woord,haha)

zo, 08/10/2006 - 00:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oplossing: haal je huis weg......krijgt je palm meer zon!

Maar even serieus: je gaat die palm toch niet nu plaatsen, zo vlak voor de winter? In het voorjaar krijgt ie een betere kans om door te wortelen en daarna te overleven!

zo, 08/10/2006 - 13:37
texeltje

ik woon ook aan de kust (goh verrassend) en heb ook een trach.fortunei en in het voorjaar heb ik veel last gehad van koude noordwesten wind en dan ook nog hard........das voor mijn tuin ongunstig dus heeft veel te lijden gehad van de wind....gevolg toch wel veel bruine punten.
Dus je moet het helemaal zelf weten maar ik zou het niet doen.
Hij gaat aan flarden waaien en wordt er niet mooier op.
En hoe meer zon hoe beter ze tegen de winter opgewassen zijn....
als je hem echt wilt beschermen tegen de wind enzo moet je hem helemaal inpakken...maar nogmaals die rotwind van het voorjaar was uitzonderlijk en had ik ook niet op gerekend.

ma, 09/10/2006 - 21:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien dat ik het met een wat goedkoper exemplaar probeer.(in het voorjaar uiteraard)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag