grind bij palmbomen

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/03/2006 - 01:40
van dijk

grind bij palmbomen

hallo we willen graag gele grind op degrond van de tuin doen, maar kan dat ook aan de voet van de palmen.
we willen anti worteldoek en dan het grind eroverdoen, of is het verstandiger om het anti worteldoek niet onder de palm te leggen en alleen het grind er neer te leggen, i.v.m. rotting of luchting van de palm.
wie heeft hier ervaring mee en kan ons advies of tips geven.
alvast bedankt, groeten van een exoot,

za, 01/04/2006 - 11:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik zit eigenlijk met dezelfde vraag. Wil om mijn palmen die in degrond gaan ook wat grind doen. En hoe dik is de laag die je er omheen doet? Er zijn vast mensen op dit forum die er ervaring mee hebben.......graag reactie?

za, 01/04/2006 - 11:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi , ja hoor , dat kan helemaal geen kwaad . ik heb eerst een laag grind onder de palm gedaan ivm drainage , daarna de palm geplant en over de voet antiworteldoek aangebracht . Als laatste een laag grind van 5/10 cm
groetjes Jack

za, 01/04/2006 - 12:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb in de voortuin grind gelegd met worteldoek eronder. Hierna heb ik pas de planten erin gezet. Mij viel toen op dat de grond aanzienlijk natter was dan in de grindloze achtertuin. Dus ik denk dat goede drainage rondom de palm en deze eventueel iets hoger zetten geen overbodige luxe is.

De palm in de achtertuin heeft van ons rondom de stam grote stenen gekregen. En daar hebben we ook een drainagebuis als een soort lus onder gedaan. Krijgt je meer lucht in de grond en tis veel makkelijk als je een keer water moet geven...
Feit is wel dat de vorst minder makkelijk de grond in kan als er stenen liggen. Bij de boom achter heeft het in de grond amper gevroren!

Succes Miranda

za, 01/04/2006 - 12:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oh ja dat vergeet ik nog. Als je veel over de stenen moet lopen is het raadzaam om andere matten te gebruiken. Worteldoek is niet bestemd om veel over te lopen....

Ik heb dan ook achter rondom het gras (ligt ook een pad met steentjes) doek gebruikt welke gebruikt werd in de champignonnencellen. Mijn ouders hadden dat nog liggen en die matten worden er machinaal (met champignonnengrond er nog op) uit de cel getrokken. Deze kunnen dus heel veel hebben. Nadeel is dat ze niet echt groot zijn. Als je veel over de steentjes gaat lopen zou ik zeker op zoek gaan naar deze matten. Zijn waarschijnlijk duurder maar een stuk duurzamer!

De laag met steentjes die ik heb gebruikt is ong. 5 cm dik. Je hebt in ieder geval meer nodig als wat de verkoper aangeeft anders kun je nog op het doek kijken!

Wij hadden 1 1/2 kuup nodig en er is 2 kuup in gegaan...

Succes Miranda

ma, 03/04/2006 - 18:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn Trachys' hebben 30 CM Grind onder de Palm voor drainage.
1 Meter rondom de palm ligt geen grind omdat het grind de stickstoff opname blokeert.

Hier een Voorbeeld van mij
https://tinyurl.com/y5h58soq

ma, 03/04/2006 - 18:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoop dat het nu lukt met de foto

https://tinyurl.com/y5h58soq

Groetjes,

jan

zo, 09/04/2006 - 16:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wortel doek onder je palm en daar een laag grind op kan helemaal geen kwaad!
Als hij nat staat dan heb je hem al niet goed geplaatst, maar dit heeft niks met het wortel doek of het grind te maken.
Je kan wel wat grotere gaten of sneden in je wortel doek maken onder je palm. Dit i.v.m. het beter opnemen van mest die je toevoegd in het voorjaar of vinnasse kali in het najaar.
Groetjes Jerry

Onderwerp gesloten