Groeimogelijkheid

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/09/2006 - 11:19
davy2308

Groeimogelijkheid

Ik vraag me af hoe het komt dat tropische planten hier kunnen groeien en vooral de winter kunnen overleven. Heb al opzoekingswerk gedaan naar winterharde planten en gevonden, dat het mogelijk is om ze in je tuin te hebben. Maar normaal is ons klimaat/grond/omgeving/temperatuur toch niet geschikt voor deze tropische planten. Wat maakt dat ze dit wel zijn?

za, 02/09/2006 - 12:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

het hangt af van het gebied waar ze van daan komen, je hebt tropische en subtropische planten, in de subtropen kent men ook warme zomer en koele winters, deze planten gedijen dus ook bij ons, ook zijn er planten die bijv hoog in de bergen groeien waar het koud is.. Bij winterhard maak ik wel de kanttekening dat dat niet zondermeer betekent dat je de planten in de grond zet en ze moeiteloos de winter doorkomen er zijn er bijv een aantal die veel vorst kunnen hebben mits ze droog staan, deze moeten worden ingepakt of onder een afdak gezet.......Wat grond betreft zijn er ook verschillen. Vaak staan ze het liefst in wat zanderige grond.
Kortom het is een samenloop van omstandigheden die ze winterhard maken.....Mocht je deze in je tuin willen gaan zetten, laat je goed voorlichten want er zijn helaas particulieren en bedrijven die mensen gewoon exoten aansmeren onder de noemer winterhard, en het is een kostbare aangelegenheid.

za, 02/09/2006 - 12:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi,

echt veel echt winterharde tropische planten zijn er niet en degene die winterhard zijn komen wel van tropische gebieden maar dan uit hoger gelegen gebieden waar het klimaat wat gematigder is. een echt tropische plant uit bijv. een tropisch regenwoud waar de gem. jaartemperatuur 30°C is zal je hier nooit kunnen buiten houden behalve in de zomer. je moet dus zoeken naar planten uit de tropen die op grotere hoogten voorkomen bijv. gembers uit het himalaya gebergte of planten die voorkomen op de hoogvlaktes van afrika (kilimanjaro)
eigenlijk is ons klimaat nog zo slecht niet, het komt een beetje overeen met dat van nieuw-zeeland (het zuidereiland) met koele zomers en milde winters.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag