Heliconia (Help hij gaat niet goed!)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/04/2005 - 00:58
Jootje

Heliconia (Help hij gaat niet goed!)

Hallo!

Ik zit met een probleempje. Ik heb een heliconiaplant met prachtige felroze bloemen, maar hij krijgt een inzinking. De bloemen raken een beetje op (aan de uiteinden worden ze bruin). Nu is het mogelijk dat de bloemen gewoon zijn uitgebloeid, maar de balderen worden ook geel en bruin en hangen slap. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn. De plant deed het tot nu altijd goed en ik heb verder niets vernaderd aan de verzorging.

Groetjes Josephine

di, 12/04/2005 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

In pot binnen? Of in de kas? In pot binnen : wortelrot? te nat of juist te droog. Trek hem eens voorzichtig uit de pot. Laat dat even weten,veel wortels,stinkt hij als je hem uit pot haalt (rottingslucht)

di, 12/04/2005 - 23:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Harry,

de plant staat binnen in een pot. Hij heeft flink wat wortels, maar het rot niet, de kluit ziet er goed uit. Ik geef m wel flink wat water, maar dat heeft ie ook nodig denk ik, want het is meteen weer opgedroogd ook. Wat ik ook begreep uit verzorgingsbeschrijving is dat de kluit wel ietwat vochtig gehouden moet blijven, maar goed. Zou het kunnen dat ie in feller licht moet staan. Hij staat een eindje van het raam vandaan, maar wel in een lichte hoek verder.

wo, 13/04/2005 - 22:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hebt niets veranderd aan de verzorging zeg je,dus ook de standplaats niet.(neem ik aan). Dan wordt toch de pot te krap,denk ik. Vooral omdat je zegt dat hij bijna gelijk weer droog is na het water geven. Dus waarschijnlijk meer wortel dan aarde.

vr, 15/04/2005 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Harry!

Ik denk dat je inderdaad gelijk had, wat betreft meer wortel dan aarde. Ik heb m gelijk in een grotere pot gedaan, met lekkere verser grond, en nu maar hopen dat ie weer beter wordt! In ieder geval bedankt!

Groetjes Josephine

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag