Help!

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 13/06/2006 - 23:50
smolly79

Help!

Help! Inmiddels heb ik jullie raad gevolgd om onze phoenix r. toch maar uit de grond te halen en in een pot te plaatsen. Dit heb ik afgelopen zaterdag gedaan. Immiddels heeft hij een bruin/geel blad gekregen en ook bij een ander blad zie ik de nerf gelig worden. Wat is er met onze palm aan de hand? Kan het aan de weersomstandigheden+ het verplaatsen liggen? Onze palm stond net twee weken in de grond. Pot is gevuld met drainage korrels en palmgrond (gekocht bij de evenaar)Tevens de palm op een soort heuveltje neergezet voor de afwatering en uiteraard gaatjes in de bodem van de pot geboord. De palm staat in de middag in de zon (dit zou toch moeten kunnen lees ik overal) De afgelopen dagen hebben we hem wel in de schaduw gehad zodat hij wat aan kon slaan. Ben inmiddels ten einde raad....... Ik heb er maar even een foto bijgevoegd. Hopelijk levert dit nog goede, bruikbare tips op. Alvast bedankt!

Help!
wo, 14/06/2006 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hij kan NIET goed tegen de zon, houd hem indien enigzins mogelijk in de schaduw.

wo, 14/06/2006 - 00:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet tegen de zon? Overal kom ik een dergelijke omschrijving van de palmsoort op internet tegen:

Phoenix roebelenii is een vederplam en winterhard tot -4°C.

de Phoenix roebelenii is ook zeer geschikt als terras plant. Hij kan ook als binnenplant gehouden worden.

Beschrijving :
Phoenix roebelenii
vorstbestendig -4°C Zone 10
Houdt van een zonnige standplaats en rijke grond. Hij heeft veel water nodig in de zomer. Hij mag gerust met de voetjes in een schaal met water staan. Met de winter moet hij echt naar binnen of een zeer goede winter bescherming.

wo, 14/06/2006 - 01:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik weet niet waar gij uw beschrijving gehaald hebt ,maar er zitten tegenstrijdigheden in ,gij schrijft zone 10 en -4°C in zone 10 komt geen nachtvorst voor ! .wat betreft in de zon staan hebt gij gelijk als die in zijn oorspronkelijke omgeving staat aangeplant,maar in onze streken mag geen direct zonlicht.bij ons is de luchtvochtigheid te laag.een goede regel die bijna altijd geld palmen met dunne bladeren mogen nooit in de zon.
gr Frans

wo, 14/06/2006 - 01:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik snap er echt helemaal niets van. Ben inmiddels ook op internet aan het zoeken gegaan. Helaas overal tegenstrijdige berichten, ik begin toch wel erg te twijfelen op deze manier. Ook onderstaand stukje kwam ik op internet tegen:

Trachycarpus, Washingtonia en Phoenix daarentegen verdragen zelfs als zaailing direct zonlicht

Ook las ik ergens dat je anders wat ijzer kon geven? Hiervan zouden de bladeren weer groen kleuren? Mag ik trouwens zo'n geel/bruin blad afknippen?

wo, 14/06/2006 - 01:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog niet afknippen ,wacht tot het helemaal bruin verkleurt is zo kunnen de voedingsstoffen naar de plant terugvloeien ,ijzer meegeven heeft totaal geen zin in uw geval omdat er geen sprake is van yzer tekort maar gewoon van blad verbranding.een blad dat verbrand is kan niet meer genezen worden.
gr Frans

wo, 14/06/2006 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb ook twee roebellini's en ze kunnen niet in de volle zon..
ze staan bij mij in pot op een schaduw maar wel lichte plek, en ze worden weer hartstikke mooi.

do, 15/06/2006 - 01:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Texeltje, waren bij jouw de bladeren ook verkleurd? Heb je die laten zitten of eraf gehaald? Vindt het zo'n lelijk gezicht.

Onderwerp gesloten