Help me met mijn bananenplant!!!

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/03/2004 - 22:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Help me met mijn bananenplant!!!

Hey allemaal,

Ik heb een vraagje, Ik heb sinds vorig jaar september een bananenplant en nou gaat het niet meer zo goed met hem. Ik heb geen idee wat voor een soort het is want ik heb hem gekregen. Ik las op deze site al allemaal dingen over dat het wel aan de winter kon liggen en misschien hebben ze daar wel gelijk in alleen heb ik dan de vraag , 'hoe verloopt de verzorging dan en hoe verloopt hij sowieso normaal?' Ik heb ook een stek van de moederplant gehaald toen hij al verdorde, en daar heb ik ook een vraag over, moet ik die nu verder planten in een pot met potgrond of moet ik hem nog even laten staan in het water. Ik heb hem nu denk ik 2 à 3 weken in water staan.

Alvast bedankt voor alle reacties

di, 02/03/2004 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Haai

Ik ben geen expert... kan dus alleen vanuit mijn ervaring spreken ... ( reeds 1 jaar de trotse eigenares van 1 (nu reeds 4) bananenplanten )

Ik heb zelf heel kleine stekjes (van 1.5 cm) gewoon in potgrond gestoken en die zijn ondertussen ook al tot boompjes uitgegroeid.
Dus ik denk wel dat stekjes ineens in grond kunnen.
Verpotten blijkt een heel goed effect te hebben op mijn bananen planten ... ( ik had beestjes , en men planten zagen er wa sip uit,
ik heb ze verpot en daar fleuren die helemaal van op)
Uitzien dat ze niet te nat staan, is een raad die ik van het forum heb ...

groetjes
Lane

wo, 03/03/2004 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Lane en Banaan.Ik ben ook geen expert hoor.Ik ben dit forum gestart om ervaringen met andere mensen uit te wisselen.En het lukt best aardig,geloof ik.Ik weet zelf wat,maar zijn andere mensen die nog meer weten.En zodoende kom je steeds verder.
Maar nu de vraag.De banaan binnen is volgens mij moeilijk in de winter,hij verlangt een hoge luchtvochtigheid,zoiets als bij een tuinder in de kas.Als dat niet kan (en dat kan niet in de woonkamer,want dan valt het behang van de muur en trekt je laminaat krom) moet hij koel overwinteren (10 graden) tot de verwarming (droge lucht) weer uitgaat in het voorjaar.Maar misschien weet iemand anders een oplossing.Veel sproeien
misschien. Groetjes Harry.

vr, 05/03/2004 - 12:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey allemaal,

Was ik weer, ik heb weer een vraag want nou heb ik ineens weer 2 jonge plantjes aan de moederplant, daar snap ik zelf niks van omdat de plant zelf bijna afgestorven is. Of dat lijkt maar zo, moet ik ze nou weer stekken of maar gewoon laten zitten? En als ik ze laat zitten moet ik ze dan wel water geven?
Dat was mijn vraag voor vandaag.

Nou ik wou nog even Lane en Harry bedanken voor de reacties, ik heb dat ene stekje nou wel in de potgrond gezet.

Groetjes Banaan

zo, 07/03/2004 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je een stek neemt van een banaan kun je hem het best direct in potgrond zetten en niet te veel water geven tot hij begint te schieten (nieuw blad ).dit zal in de winter best in een verwarmde serre gebeuren .binnen kan je dit ook doen maar dit is geen gemakkelijke opgave omdat de luchtvochtigheid veel te laag is .dit kan dus voor problemen zorgen , wat je wel kan doen is de stek afsnijden en in turf leggen tot het plantsezoen is aangebroken (april-mei)en hem in de volle grond planten. turf is een goede oplossing maar zagemeel is goedkoper (wel droog ).

Onderwerp gesloten