heteropanax chinensis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 15/02/2017 - 11:22
sandra82

heteropanax chinensis

Hallo,
heeft iemand deze boom binnen staan? Ik heb hem gekocht maar hij laat zijn blaadjes, met name nieuwe, vallen.
Nu weet ik niet wat ik anders moet doen, omdat ik het nergens kan vinden.
Gekocht met de mededeling dat hij als hij zijn blaadjes laat hangen een flinke plens water moet geven. Maar omdat ik geen hangende blaadjes zag geef ik af en toe wat water als de grond flink tot helemaal droog is.
Hij krijgt geen direct licht, maar heb wel een licht huis. Het enige dat ik ervan zou moeten merken is dat hij niet snel groeit. Met veel direct licht zou hij als kool groeien en dat wil ik juist niet want hij is al groot.
Alvast bedankt.

wo, 15/02/2017 - 13:42
GreenConnection

Misverstand: een plant groeit niet langzamer met minder licht! Juist in een lichte omgeving groeit een plant steviger en gedrongen op. Met te weinig licht groeit een plant slap uit en maakt groter blad om toch nog zoveel licht op te vangen.

za, 18/02/2017 - 10:56
sandra82

Bedankt, dat hij licht genoeg staat weet ik.
Maar waar ik mee zit is het bladverlies. Iemand die iets weet over deze plant? Heb nu wel gevonden dat bij teveel water hij bruine bladranden krijgt, maar dat heeft hij niet.

za, 18/02/2017 - 12:30
GreenConnection

Deze plant vraagt veel licht; zelfs zon. Als er geen direct licht aanwezig is, lijkt me dit toch de oorzaak. Verder verdraagt de plant slecht tocht en stralingswarmte van een cv. Er is een grote waterbehoefte, zonder dat er water in de pot staat.

Onderwerp gesloten