hoe geel blad Xanthosoma Sagittifolium voorkomen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/06/2020 - 10:20
IngeAdam

hoe geel blad Xanthosoma Sagittifolium voorkomen

beste,

ik heb een xanthosoma Sagittifolium sinds een aantal weken maar zijn mooie grote bladeren worden 1 voor 1 geel en daarna bruin.

iemand een idee wat ik mis doe?  

ik geef hem regelmatig water en hij staat niet in de volle zon.

bedankt voor de hulp

plant
ma, 22/06/2020 - 13:11
GreenConnection

Heeft de pot afwateringsgaten?
Deze plant vraagt een hoge luchtvochtigheid. Vaak sproeien wil wel helpen.

ma, 22/06/2020 - 14:43
IngeAdam

Ik haal de pot eruit om hem water te geven. Dus tis een pot in een pot.

Ik heb hem nog niet besproeid. Zal dat direct doen want vrees dat in mijne nieuwbou6de luchtvochtigheid misschien idd niet zo hoog is. Bedankt voor de tip!

vr, 26/06/2020 - 10:29
peterplant

Een grote plant in een klein potje goed houden is alleen weggelegd voor kwekers die planten elke seconde van de dag de plant kan geven wat zij nodig heeft. Het is aan te bevelen om de plant in een grotere pot met afwateringsgaten te planten in goede potgrond.

Ik lees altijd dat mensen hun planten trouw water geven, maar over voeding geven wordt weinig gesproken, terwijl elke plant bouwstoffen nodig heeft om te groeien. Zonder bouwstoffen gaat de plant zichzelf leegeten. De oudste bladeren worden leeggetrokken om de jongste bladeren te voeden. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.