Hoe palmbomen in pot beschermen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 14/10/2009 - 13:16
tine dello

Hoe palmbomen in pot beschermen?

Hey,

Ik ben niet zo veel kaas gegeten van tuinieren maar heb sinds dit jaar 2 grote palmbomen in een pot op mijn terras staan. Nu de winter komt heb ik deze in mijn tuinhuisje gezet. Ook heb ik de stammetjes met bubble wrap ingepakt tegen de komende vorst. Nu is mijn vraag of dit genoeg is. Moet ik de uitstekende bladeren ook inpakken of is de beschutting van het tuinhuisje hiervoor voldoende. Alle ideeen zijn welkom.

Grtjs Tine

wo, 14/10/2009 - 13:51
peter42

Grote trachy's hoef je niet in te pakken en ook niet binnen te zetten, want die kunnen +- min 17 graden aan. Pak alleen de potten in met bubbelplastic en zet ze op een plaatje tempex van 5 cm dik zodat de kou
uit de grond er niet in kan trekken.
Mocht het dan alsnog langdurig keihard gaan vriezen, dan is het nog tijd genoeg om ze even binnen te zetten.

do, 15/10/2009 - 01:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Trachycarpus kan bij strenge vorst wel degelijk flinke schade oplopen en je wilt toch volgend jaar met een goeduitziende plant verder. Het is daarom altijd veiliger om vanaf -10°C beschermende maatregelen te nemen door de plant met kuip en al te isoleren. Een rietmat is daarvoor ideaal, want die kan de hele winter blijven zitten. Bindt de bladeren zo goed mogelijk omhoog met de rietmat als omhulling. De bovenzijde kan open blijven.
De vermelde minimumtemperatuur van -17°C is niet relevant, omdat de plant daarbij flinke schade oploopt of zelfs het loodje legt. Containerpalmen zijn ook kwetsbaarder dan planten in de volle grond. Mijn Trachy's in kuipen zet ik 's winters altijd in de luwte van het huis aan de Westzijde in verband met het risico op uitdroging door de combinatie van vorst, zon en (Oosten)wind.

Groet,

Draco

do, 15/10/2009 - 03:01
sub T

maar het is natuurlijk nog de vraag of het wel over Trachycarpus gaat... :)

Ken je de naam van je palmboom Tine of kan je er anders eens een fotootje van plaatsen?

Groetjes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag