kokosnoot zaaien ?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 02/01/2009 - 14:42
palmpje

kokosnoot zaaien ?

Hallo iedereen,de beste wensen voor 2009.

Beetje raar misschien midden in de winter,maar ik had even genoeg om alleen maar aan de vrieskou te denken,dus even iets anders nu :
ik heb al gezocht op de site,en ook op google,maar kon niet echt uitsluitsel vinden.Heeft iemand wel eens zelf een kokosnoot zo uit de winkel in de potgrond gestopt ? Of zijn die behandeld of iets dergelijks ?
Ik weet hoe moeilijk deze palm is,maar zou toch leuk zijn als dit lukt.
groetjes,
john

za, 03/01/2009 - 16:09
palmpje

Niemand dit ooit geprobeerd ?

za, 03/01/2009 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

In principe moet het kunnen als de noot niet te oud of uitgedroogd is. Dat wil zeggen dat de kern nog voldoende vocht bevat. Als je het met schudden hoort klotsen, is het waarschijnlijk goed. Ik was vorig jaar bij een Cocoskweker in Honselersdijk, waar hele kassen vol met Cocoszaailingen stonden. De noten met vezellaag stonden in potten met een iets grotere diameter grotendeels boven de aarde. De kale noot heeft 3 spots van waaruit de plant ontkiemt. Dat deel van de noot (onderzijde?) moet de grond in. Misschien helpt het om de bast daar te verwijderen. Geef de noot wel een lekker warm plekje en houdt de aarde constant vochtig (22-25°C). Als de noot ontkiemt verschijnt de spruit opzij uit de aarde.

za, 03/01/2009 - 18:16
boemel

Hoi John.
Ik ben op het moment bezig met mijn tweede poging.
Ongeveer 1,5 jaar geleden al een poging gedaan,liep op niets uit.Ik heb nu sinds 2 maanden weer een noot half in de grond liggen op een warme plek,maar verwacht pas tegen het voorjaar iets(als er al iets gaat gebeuren).Op alle fora wordt beweerd dat een cocosnoot hier niet te houden is,maar dat betwijfel ik.Dat ze allemaal kapotgaan komt volgens mij doordat de penwortel afgesneden wordt,anders past hij niet in een klein potje.
Nadat de voeding uit de noot opgebruikt is,gaat de palm dood omdat hij geen goede wortels heeft.
Veel andere palmen overleven deze behandeling ook niet.
Men zegt altijd dat deze palm te tropisch is om hier te houden.Ik heb toch een flink aantal zeer tropische palmen in mijn verzameling die het erg goed doen.
Op een ander forum heeft Kai Kune een cocosnoot opgekweekt die het erg goed doet.Dit was wel een verse noot uit Suriname met de vezellaag er nog omheen.
Dus ik doe gewoon een poging,voor de kosten(70 eurocent)hoef je het niet te laten.
groeten Luc B.

za, 03/01/2009 - 19:34
palmpje

Mensen,bedankt.
Ik denk dat ik maar eens bij de supermarkt ga kijken.
Dekken jullie de pot ook af om de boel vochtig te houden ?

za, 03/01/2009 - 20:18
boemel

Ja,ik heb de cocosnoot in een afsluitbare plastic bak met een paar luchtgaatje in het deksel.Als medium heb ik cocospeat,die ik in de magnetron gesteriliseerd heb.
succes,Luc B.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag