Livistona wordt bruin! help!

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/04/2008 - 13:00
miepje

Livistona wordt bruin! help!

Hallo mensen,
Ik heb laatst een Livistona gekocht en heb hem in een grote pot gezet in de tuin. Ik heb gelezen dat deze palm juist houdt van zonlicht , dus hij staat aardig lang in de zon.
Maar hij krijgt nu allemaal bruine bladeren, het begint bij het uiteinde..
Weet iemand wat er aan de hand is? Ik geef hem ook wel water, niet te veel, maar hij heeft geen dorst om het zo maar te zeggen, please help!
Ik vind het echt heel jammer, wat hij was een weekje geleden nog heel mooi groen....heb 1 foto bijgevoegd
alvast bedankt , groetjes Monique

Livistona wordt bruin! help!
do, 24/04/2008 - 02:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze palm kan pas zon verdragen, als ie er aan gewend is. Hier is het blad duidelijk verbrand. Altijd nieuwe planten langzaam laten wennen aan zonlicht; ze zijn heel beschermd opgeteeld. Hij mag ook wel wat ruimer water krijgen.

do, 24/04/2008 - 12:14
miepje

Bedankt! Nu weet ik dat het toch de zon was, ik heb er nu maar een paraplu boven gezet, hopen dat ie het overleeft, groetjes Monique

vr, 25/04/2008 - 06:34
pouky

Een paraplu of parasol is een goed idee, ook een jute zak over de plant kan helpen. Het is op zich geen mooi zicht maar de plant overleeft het wel, en zal prachtig diepgroene bladeren produceren. Wel opletten voor eventuele vorst. (die misschien nog kan komen)

Veel succes Koen

za, 26/04/2008 - 13:00
R.E.M.

Of gewoon zoals ik deze week heb gedaan, op een plek in de tuin zetten waar hij maar een paar uurtjes zon heeft per dag. Lijkt me dat dat moet kunnen volstaan. Evt. vliesdoek eroverheen leggen kan ook.

Mijn Livistona was dus ook lichtelijk verbrand.

René M.

Onderwerp gesloten