Musa basjoo...

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 13/02/2007 - 20:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Musa basjoo...

Kan ik mijn stammen die zonder bescherming er nog goed bij staan al een stuk afsnijden, moet dat nu uberhaupt wel of niet gebeuren voor nieuwe uitloop?
Komen er daar weer nieuwe bladeren aan?

Ik zie ook al hostainfo-icon boven de grond komen, dat is erg vroeg dit jaar, deze is altijd wel vroeg maar dit jaar is het extreem.

wo, 14/02/2007 - 01:23
hent v

Ik zou alleen dat eraf snijden wat verdroogd of pappig is,je moet de stam zoveel mogelijk heel laten.

Gr Hent

wo, 14/02/2007 - 23:05
jvds

Ik snij er zelf nooit iets af.
Laat je ondanks het warme weer niet verleiden tot dingen die je normaal in het voorjaar doet, vorig jaar hebben we in maart ook nog een vorst periode gehad en die heeft bij mij toen links en rechts nog wat schade veroorzaakt.....

Jurgen

vr, 16/02/2007 - 17:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb deze situatie ook nog niet meegemaakt,onbeschermd de winter door.Maar normaal zaag ik het verpapte deel eraf,maar voor ik ze inpakte zaag ik ze net onder de bladaanzet af.Deze winter zijn ze nog niet ingepakt/afgezaagd geweest! Twee maal een vorst van -3,5 gehad en zijn nog keihard.En ik denk dat ik er een paar niet afzaag,om te kijken wat er gebeurt. Je kan ze nu ook afzagen en inpakken als er nog een stevige vorst periode aankomt.
Het nieuwe blad komt uit het midden omhoog,net als een prei, zaag je laat in het voorjaar af,dan bestaat de kans dat je in het nieuwe blad zaagt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag