Musa basjoo bemesten

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/04/2006 - 18:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Musa basjoo bemesten

Voor de musa basjoo liefhebbers, bemesten met kamerplantenmest of mest voor groene planten, zodra de temp. omhoog gaat en de bodem warmer word om de 2 weken geven oplossen in water net zoals bij kamerplanten.
De kracht van deze methode is veel groter dan met koemestkorrels of andere meststoffen, de musa basjoo vraagt veel voeding, en vloeibaar betekent direct opnemen.
Wil je ze groot hebben kan je nu al beginnen met deze methode.

Gr. Edward

ma, 10/04/2006 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb je er zelf ervaring mee want ik gooi er altijd een zak koemestkorrel boven op :)

di, 11/04/2006 - 10:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

een hele zak?

di, 11/04/2006 - 19:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Edward

Zou u deze toch wel straffe uitspraken even kunnen verduidelijken door te vermelden hoelang u dit al doet en eventueel met foto's?

Groeten Kim

di, 11/04/2006 - 19:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het verhaal begon zo, een paar jaar geleden ben ik een keer naar ook een bekende exotisch tuinplanten kweker/handelaar geweest in Friesland 'de groene prins' in Steenwijkerwold, zijn website is https://tinyurl.com/y6ag8cjz hij gaf mij feitelijk de tip toen ik van hem een 2 tal musa basjoo's meenam.
Ik vertelde mijn verhaal dat ik in mijn vorige tuin het een aantal keren had geprobeerd zonder resultaten, ik er verse tuinaarde toegevoegd en koemestkorrels, hij vertelde mij dat dit absoluut niet genoeg is om de musa basjoo werkelijk groot uit te laten groeien in je tuin, terwijl ze toen bij mij erg warm stonden op het zuiden en vocht voldoende kregen.
Zijn advies heb ik vorig jaar opgevolgd nadat er musa bsjoo's van mij tot onder de grond waren afgevroren, en ik een exemplaar van een meter stam had bijgezet op dezelfde plek, het resultaat was dat ze behoorlijk aan de groei kwamen en het ene na het andere blad produceerden, en de zijscheuten die erbij kwamen waren talrijk, ik bemeste alles dus om de 2 weken met mest van bv. pokon voor groene planten, in het voorjaar begon ik er rondom bloedmeelkorrels rond te strooien/half in te graven.
Nu is alles behoorlijk afgevroren en het verpapte heb ik weggesneden en een 2 tal dikke stammen die nog voor 20 a 30 cm. boven de grond uitsteken lopen vanuit het hart weer uit, snel gaat het nog niet, maar de temperatuur is nu ook niet om gelukkig mee te zijn, maar de kracht is er in ieder geval wel weer, helaas moet ik wel mededelen dat als je een musa basjoo goed bemest met mijn methode, de stam maar hoogstens 60 cm. in een goede zomer groeit en echt niet meer, er wordt soms weleens anders verteld, maar ik heb dat nog niet meegemaakt niet bij mij en niet in mijn omgeving.

Gr. Edward

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag