Groene inspiratie nodig? Dit zijn 3 unieke kamerplanten

Planten zijn een van de beste toevoegingen aan elke kamer! Niet alleen brengen ze leven, kleur en natuur in huis, maar ze kunnen ook de luchtkwaliteit van je huis verbeteren. Met een paar planten in je slaapkamer of woonkamer kun je gifstoffen, allergenen en verontreinigende stoffen die in de lucht aanwezig kunnen zijn, absorberen. Reden genoeg om wat groen geluk in je huis te brengen. We lichten in deze tekst drie kamerplanten uit die perfect zijn om wat leven en kleur in je kamer te brengen. Lees snel verder!

Olifantsoor plant (Alocasia)
Deze planten kunnen tot acht meter hoog worden en hebben prachtige bladeren die op olifantenoren lijken. Ze vallen dan ook zeker in de categorie grote kamerplanten! De bladeren zijn heldergroen met donkere aderen die erdoorheen lopen, waardoor ze erg in het oog springen. Ze gaan goed in grond die voortdurend vochtig, maar niet drassig is. Zorg er dus voor dat je ze regelmatig water geeft. Verder geven ze de voorkeur aan indirect licht en zullen extra mooi worden bij een zonnig raam. Olifantsoor planten houden ook van vochtigheid in de lucht, dus in de zomer kun je overwegen om hun bladeren om de dag te besproeien.

Philodendron
Deze plantensoort heeft grote, glanzende bladeren die in verschillende vormen en maten voorkomen, waardoor hij er uniek uitziet. Hij geeft de voorkeur aan indirect zonlicht, maar verdraagt lagere lichtomstandigheden zolang het niet te donker is voor langere tijd. Je moet de grond altijd licht vochtig houden en deze tijdens het groeiseizoen om de maand bemesten. Philodendrons zijn zeer onderhoudsarme planten die elke kamer mooier maken!

Flamingoplant (Anthurium)
Last but not least! De flamingoplant heeft helderrode bloemen in de vorm van flamingo's - vandaar de naam! Hij groeit het best in helder indirect licht en geeft de voorkeur aan vochtige grond met een goede drainage. Zorg dus voor gaatjes aan de onderkant van de pot, zodat overtollig water er gemakkelijk uit kan stromen. Om deze plant tevreden te houden moet je hem in de zomermaanden een of twee keer per week water geven en in de wintermaanden, wanneer hij niet actief groeit, iets minder vaak. Dit is beslist een van de meest bijzondere kamerplanten die er zijn!             

Deze drie kamerplanten zijn geweldige opties als je een kleine plantenjungle in je huis toe wilt voegen zonder er al te veel werk aan te hebben. Welke je ook kiest, het toevoegen van wat groen in je kamer zal zeker helpen je ruimte op te vrolijken!

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Kamerplanten
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag