musa basjoo goed ingepakt of niet?

19 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/10/2008 - 16:12
chriske

musa basjoo goed ingepakt of niet?

hallo,mijn man heeft de musa opgevult met stro dan een vliesdoek en rieten matten.de paraplu is vastgemaakt aan de rietenmatten.
zou hij zo de winter doorkomen. of is dit niet goed
groetjes

musa basjoo goed ingepakt of niet?
wo, 29/10/2008 - 21:21
phil2

Dag, ziet er goed uit,ik gebruik alleen stro zonder vliesdoek om zo alles
goed te kunnen ventileren,als die gaat rotten is het al even schadelijk als vervriezen,is wel goed gedaan met de paraplu.Ik pas eerder de toepassing van Ed Ressiv toe.
Mvg Philip.

do, 30/10/2008 - 14:56
belghana

Gisteren kocht ik een rol isolatie 1meter20 breed met alu, zou dat geen goed idee zijn om de musa basjoo in te pakken. Dan heb ik geen stro nodig en kan ik die isolatie elk jaar hergebruiken. Ik zou wel alles nog eens afdekken met noppenfolie.

Heeft iemand al eens een rol isolatie gebruikt ?

Mijn rol rotswol heeft een R waarde - 3,00m²K/W en is 12 cm dik, het koste me 35 euro en de lengte van de rol is 6 meter, daar zou ik 3 musa basjoo moeten mee kunnen inpakken.

do, 30/10/2008 - 20:04
ed ressiv

Ja de waardes zijn wel oke, maar vergeet niet dat er wel lucht bij moet kunnen, het risico is erg groot dat er een verschimmelde plant uit komt in het voorjaar als er niet luchtig beschermd wordt.
Maar volgens mij is jou methode nog niet toegepast.
Hetgeen niet per definitie betekent dat het niet kan.
Wellicht kun je zuurstof toelaten via de onderkant en de bovenkant? helaas heb ik hier geen ervaring mee. Wellicht dat andere forumleden hierop kunnen inspelen.
Groetjes
Hans

do, 30/10/2008 - 20:39
phil2

Dag Belghana
Het idee is misschien goed maar rotswol die in kontakt komt met vocht
verliest het isolerend effect(daarom moet men als men een dak isoleerd een dampscherm gebruiken)isolatie verwekt geen warmte,men kan ook isoleren om koude te behouden (zoals in een diepvries)rotswol die nat word en daarna
vervriest kan omgekeerd effect geven.Als je het toepast zou ik maar 1 musa
zo inpakken en dit als proef of het inderdaad een goede methode is of niet.
Mvg Philip.

vr, 31/10/2008 - 09:10
robbie007

Hallo,
ook ik heb deze manier van inpakken gebruikt voor mijn musa's,rond de 3 hoofdstammen eerst draad,opgevuld met stro en daarrond nog eens een vliesdoek,misschien dat ik er nog wat plastiek folie rondwikkel moest het echt heel hard gaan vriezen maar voorlopig laat ik het nog zo ook al omdat ik verleden winter mijn musas kwijt ben gespeeld door verrotting,had er namelijk bladeren ingedaan en bovenaan te weinig afgedekt.
Wel heb ik een 8 tal scheuten van een goede 1m20 afgstekt en staan nu een 3 tal weken in de kelder waar het dag en nacht 12 graden is,dus die heb ik in ieder geval nog.
We zien wel.

Groetjes

musa basjoo goed ingepakt of niet?
za, 22/11/2008 - 21:53
Sobbe

Je moet er inderdaad goed om denken dat er voldoende geventileerd wordt zodat één en ander niet gaat verotten. Ziet er in iedergeval gezellig uit zo.

Ik heb mijn Basjoo en Sikemensis nog niet ingepakt. Ik wacht tot het echt koud wordt. Voorkomt dat ze lang ingepakt zijn en gaan rotten. Je moet natuurlijk wel de spullen in huis hebben mocht het weer omslaan

Suc6 allemaal komende winter

zo, 23/11/2008 - 12:39
christ v.

Hallo
Mijn Musa basjoo heb ik donderdag ook ingepakt omdat het weerbericht er voor deze week niet zo goed uit ziet. Verleden jaar heb ik ze voor de eerste keer alleen beschermd door er een draad rond te zetten met daarrond vliesdoek (wel meerdere lagen) en daarop een plastiek om te verhinderen dat er water in kan en dat is goed gelukt. De jaren daarvoor deed ik hetzelfde maar ik vulde het geheel nog eens op met stro, maar omdat ik dat stro na de winter moeilijk kwijt raak heb ik daarvan afgezien.
Gr. christ

musa basjoo goed ingepakt of niet?
zo, 23/11/2008 - 13:33
hent v

Hoi

het heeft nog niet echt gevroren dus pak ik ze nog niet in.

Gr Hent

zo, 23/11/2008 - 13:35
Jardin Exotique

Een paar ogen en een wortel als neus zou ook wel leuk staan ;)

zo, 23/11/2008 - 17:31
christ v.

Het was toch nodig om al in te pakken.

musa basjoo goed ingepakt of niet?
zo, 23/11/2008 - 20:08
bomensnoeier

hier staat ie nog onbeschermd blijft hier dan ook net rond nulpunt

dus ze staan lekker in de sneeuw

ma, 24/11/2008 - 09:35
edwardkarin

Ik heb nog een cycas revoluta staan als kuipplant en een phoenix canariensis, ik wil ze toch maar naar de blokhut verplaatsen, vannacht is de vorstkans alweer verminderd naar -2 graden, maar ik zie de vorst a.s. weekend terugkeren op NOS tekst 704, dat is van het KNMI.

Ik denk dat de winterprik er wel ff. in blijft, dus de musa basjoo nu beschermen is wel een voorwaarde, wat hebben de planten eraan aan dit weer, er is toch geen groei meer.

gr. Edward

ma, 24/11/2008 - 20:04
robbie007

Ik was ook blij dat mijn Musa's ingepakt waren,had ze voor het weekend nog eens gecontroleerd en alles zag er nog heel goed uit tussen het stro:)
Hopelijk blijven ze overeind deze winter.

di, 25/11/2008 - 22:30
jim

Weet wel zeker dat 't de (eerste en) laatste keer was dat 'k zo lang gewacht heb om m'n basjoos (3 grote struiken) in te pakken. Sta je daar verkleumd, tussen de buien in, de wind die steeds opnieuw met je zeil aan de haal gaat, terwijl je dit van op een ladder, 3 meter hoog, probeert over de stammen te zwaaien. Pfff, er zijn betere momenten om zo'n werkje op te knappen. Eerder (een paar weken terug toen 't weer nog zacht was) was 't van mogen, nu was 't van moeten.

wo, 26/11/2008 - 01:02
phil2

Dag Jim
Kan me goed inbeelden in welke omstandigheden je ingepakt hebt,
zal er deze week ook aan beginnen,langer wachten kan een risico zijn,doch
de sneeuwbuien hebben toch enkele mooie foto's opgeleverd.
Succes met de musa's Mvg Philip.

wo, 26/11/2008 - 01:29
ed ressiv

Ja, die situatie kennen we allemaal, echter als je bij, op dat moment, nog redelijk weer al gaat inpakken------ wie weet wat er dan weer fout gaat, niemand toch?
Het blijft experimenteren, dat is het leuke van deze hobby, niemand heeft altijd zekerheid.
We leren wel heel veel van elkaar en dat is weer mooi meegenomen, en we delen ook het leed, dat verzacht dan weer.
Successen meedelen dat is het mooiste, maar het jaar er op is dat succes omgebogen, iets over het hoofd gezien? ja dat kan, of net iets anders gehandeld? ja dat kan, onze hobby zit dikwijls op het randje.
Precies dat hoort bij de hobby, zo zie ik het, als je een mislukking hebt van hier tot Tokio, dan is het alleen te hopen dat je de volgende keer weet wat er is misgegaan en dat het geen fortuintje gekost heeft.
Doorgaan en van elkaar leren, dus ook mislukkingen delen met tekst en uitleg.
groetjes
Hans

wo, 26/11/2008 - 16:08
kristof p

ik wacht altijd tot de bladeren kapot zijn gevrozen en de eerste perioden met aanhoudende nachtvorst lager of rond -3°C om ze in te pakken. het zou wel weer kouder worden volgend weekend en de dagen erna maar echt vorst zit er niet in dus ik ga nog een eindje wachten met inpakken en wie weet moet ik mischien helemaal niet inpakken :). de M. zebrina staat hier ook nog buiten in de volle grond. de sneeuw heeft de bladeren hier en daar wel wat verbrand maar anders hebben ze geen schade.
iedereen heeft zijn eigen mening over het het inpakken van bananen. ik vind dat er soms veel te voorzichtig met de basjoo word omgegaan. ze inpakken als de temperaturen grotendeels positief blijven doet ze waarschijnlijk minder deugd dan dat je ze wat koude laat voelen met hun neus in de frisse wind. volgroeide basjoo stammen, en zeker als ze goed beschut staan, kunnen best wel veel(-6°C/-7°C maar mag ook geen uren aanhouden denk ik) vorst aan mits het overdag terug dooit.

gr
Kristof

wo, 26/11/2008 - 17:54
phil2

Dag, juist gedaan met inpakken,
klopt wat je zegd kristof,maar heb ze nu ingepakt omdat ik nu tijd had daarvoor,het zijn al een zes tal grote stammen,3 balen stro en het is niet verpakt in een kwartier en s'avonds in het donker is het evenmin aan te raden.Over wanneer en hoe ,hangt af waar je woont en de koude tocht speelt ook een grote rol.Ik vindt dat iedereen die de stam kan behouden goed bezig is,hoeveel werk je eraan besteed bepaal je zelf,maar ik doe het met plezier.
Mvg Philip.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag