Musa sikkemensis heeft niet altijd rode bladeren!

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/08/2008 - 12:54
Broemaas

Musa sikkemensis heeft niet altijd rode bladeren!

Hoe komt het dat de bladeren van kleine musa sikkemenisplanten relatief veel rode kleur bevatten, terwijl grote bladeren vrijwel uitsluitend groen zijn?
Heeft het iets met voeding te maken?

Met vriendelijke groet,
Niek

za, 02/08/2008 - 13:34
Frankko123

Die van mij heeft hetzelfde. Toen ik hem net had (3jr terug) waren de bladeren aan de onderkant rood maar nu vrijwel niet meer. Hij lijkt meer
op een musa basjoo.

Geen idee wat het is. Hij krijgt veel water en regelmatig mest en groeit goed.

za, 02/08/2008 - 15:24
micle

Dit heeft niets met de voeding te maken, omdat het een natuurlijk verschijnsel is. zie onderstaande tekst, deze is afkomstig van een site van een tropische kweker.

Winterhard als basjoo, krachtig groeiende wilde banaan die komt uit de Darjeeling en Sikkim Himalaya regio in India en groeit op hoogtes van 1800 meter en hoger. Op deze hoogtes zijn ze blootgesteld aan vriestemperaturen en af en toe sneeuwval.
De nieuwe bladeren kenmerken zich door de rode verkleuring aan de onderkant van het blad en aan de bovenkant verschijnen rode variabele vlekken.Er zijn twee vormen van deze soort: bij de tweede soort verkleurd alleen de gehele onderkant van de jonge bladeren en niet de bovenkant.De kleur veranderd naar groen als de plant volwassen wordt en alleen de middenrib aan de onderkant van het blad blijft rood. Geschikt om buiten met bescherming te overwinteren.

Groeten Micle

Onderwerp gesloten