nog goede groei voor de tijd van het jaar.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 14/10/2008 - 18:02
JelleVR

nog goede groei voor de tijd van het jaar.

ik dacht dat rond deze tijd vh jaar het de groei van palmen en bananenbomen ging stilliggen maar blijkbaar nog niet,

mijn phoenixen roebelinii's en canariensis'en maken nog veel speren aan. alsook groeien mijn bananenbomen nog vrij hard.

is dit normaal of komt dit nog door de warme tijd vh jaar?

groetjes

di, 14/10/2008 - 20:23
phil2

dag,beneden de 6 graden stopt de groei van de musa basjoo,daardoor blijft die nu nog groeien ,van de palmen weet ik het niet;Groetjes Philip.

di, 02/12/2008 - 01:38
Matthijss

Heb hier zo mijn eigen theorie over, is mij ook opgevallen. Phoenixen komen uit een gebied met hete droge zomers, en relatief vochtige winters met meer wolken, Noordkant canarische eilanden.
Overigemns vertonen veel meditterrane planten dit soort gedrag.
Een plant wil graag zoveel mogelijk zonlicht vastleggen, maar daar heeft hij ook water en mineralen voor nodig, in de zomer is er veel zon, en niet zoveel water, dus maakt hij veel wortels, en daar slaat hij ook energie in op, (koolhydraten of vetten) Kijk maar eens naar de wortels van een palmboom. In het najaar is er minder zon, maar wel veel water. Nu kan hij lekker groeien zonder gevaar voor uitdroging, dus die bladeren worden grotendeels gevormd uit suikers uit de wortels,
In het voorjaar is het ook lekker nat (nee het regent weinig, maar er zit, wel veel water in de grond, nog wat extra blad maken, met dat extra blad kan dan weer als het wat droger en warmer wordt extra wortel gevormd worden door fotosynthese, en dan worden die weer volgeladen met zonneenergie waaruit weer bladgroei kan komen in voor en najaar.
Dit heb ik overigens zelf verzonnen, maar mediterrane planten hebben een soort zomerstop.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag