Onderhoud palm, vallen bladeren vanzelf af?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 31/07/2007 - 16:32
lovemypalm

Onderhoud palm, vallen bladeren vanzelf af?

Hallo,

Ik ben een complete nitwit op palmengebied, maar ik woon sinds een jaar in Belgie en het is hier blijkbaar een (goede) trend om een palm te hebben. Je ziet ze nu in elke tuin. Het ziet er echt super tropisch uit en ik heb soms het gevoel op vakantie te zijn!

Maar nu is mijn vraag: Ik heb sinds kort een Washingtonia Robusta (binnen) en een Fortunei (buiten). Op de stam zie je nog bruine overblijfselen van de oude bladeren. Mijn vraag is: Vallen de bladeren er op een bepaald moment vanzelf af en groeien er dan weer nieuwe of moet ik ze zelf kappen/knippen?

Ik hoor het graag en andere tips zijn ook welkom.

di, 31/07/2007 - 16:39
Frankko123

Zodra de onderste bladeren bruin worden of lelijk zijn haal ik ze weg. Je knip de steel dan tot zo'n 10 cm van de stam af. Dit is wel puur smaak want de een laat heel veel blad zitten en de ander weinig. Ik vind dat een palm een mooie volle kruin moet hebben. Nieuwe bladeren komen uit het hart van de palm. Het is eerst een speer en die vouwt zich uit tot een nieuw blad.

di, 31/07/2007 - 17:07
lovemypalm

Nou dat is snel! Bedankt voor de snelle reactie en ik denk dat ik inderdaad ook zo'n 10cm het blad van de stam afknip. Ik ben het er mee eens dat een palm vol moet zijn. Zeker in ons koude klimaat.

Thanks! :-)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag