Palm foto, vermoedelijk Phoenix canariensis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 26/05/2010 - 15:27
ed ressiv

Palm foto, vermoedelijk Phoenix canariensis

Vijf zaden hebben ze voor me meegebracht van de gefotografeerde palm.
Voor alle zekerheid plaats ik hem hier even, hoewel voor mij is het de Phoenix canariensis, ik zoek even de bevestiging hiervoor, of niet als ik het fout heb, maar dan graag de juiste naam.
Ik zie de reactie graag tegemoet.
Groet
Hans

Palm foto, vermoedelijk Phoenix canariensis
wo, 26/05/2010 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat moet de goede naam zijn.(anders heb ik ik al een aantal jaar de verkeerde palm)
Heb zelf nameljk ook zaden van deze palm meegenomen van de Canarische eilanden paar jaar terug, heb daarvan nu drie palmpjes met nu een vijfde blad.
Je moet wel geduld hebben want snel groeiend zijn ze niet.

gr

Palm foto, vermoedelijk Phoenix canariensis
do, 27/05/2010 - 00:03
kraikkonen

Heeft ook wel iets van een dactylifera nietwaar?

do, 27/05/2010 - 01:39
Draco

Voor zover ik weet zijn de zaden van P. dactylifera forser dan van de canariensis. Overigens hybridiseren de leden van het geslacht Phoenix er lustig op los en aangezien er diverse soorten (o.a. dactylifera, sylvestris, reclinata, roebelinii) op de Canarische eilanden in cultuur zijn naast de endemische canariensis, zou je het zaad feitelijk moeten oogsten van de paar geïsoleerde endemische populaties die er hier en daar nog voorkomen (bijvoorbeeld op La Gomera en NW Tenerife).
Opvallende kenmerken van de canariensis zijn de relatief dikke stam en de dichte bladerkroon. Dactylifera heeft een slankere stam en is spaarzamer voorzien met blauwgroene bladveren. Als kuipplant groeit de canariensis hier ook nog eens aanzienlijk sneller dan de dactylifera.

Onderwerp gesloten