Phoenix canariensis naar buiten

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 15/04/2006 - 14:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Phoenix canariensis naar buiten

Hallo plantenliefhebbers,
Ik heb vandaag de Phoenix canariensis naar buiten gezet, had hem van de winter gekocht en nu gaag hij voortaan naar buiten, ook de cycas gaat nu naar buiten. En de musa basjoo gaat in de volle grond.
Groetjes Spriet

za, 15/04/2006 - 17:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, heb 2 dagen terug alles buiten gezet ook mijn Canariensis.
Vandaag de Chamearops en de Trachy in de grond gezet.....morgen of overmorgen is de Phoenix aan de beurt.
Laat de zomer maar komen.

za, 15/04/2006 - 18:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

De cycassen staan bij mij al twee weken buiten. Wel enkele nachten nog in het tuinhuis laten overnachten toen de temperatuur onder het vriespunt ging.

Ben ook van plan een Phoenix canariensis aan te schaffen, waarschijnlijk ga ik hem morgen voormiddag ophalen. Zou hem graag in volle grond uitplanten. Heeft iemand ervaring hiermee?

za, 15/04/2006 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij het zoeken kwam ik volgend plaatje tegen. Is dit een goede manier om een Phoenix uit te planten? Deze staat op een heuveltje waarschijnlijk ivm met drainage, klopt dit?

Phoenix canariensis naar buiten
zo, 16/04/2006 - 12:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Een palm op een heuveltje plaatsen is altijd goed, en idd voor drainage eht water loopt zo sneller weg. Ikzelf gebruik heel weinig van deze methode omdat de palmen hier in redelijke droge grond staan en heb dus ook nog nooit problemen gehad hiermee.

Over de Phoenix canariensis betreft, aankomend groeiseizoen word zijn 3de jaar en heeft dus met wel ingepakt te worden 2 winters overleefd. De foto hier onder is een recente foto

Phoenix canariensis naar buiten
zo, 16/04/2006 - 18:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mooi exemplaar Exotic Life.
Ben gisterenavond nog mijn kleine Phoenix gaan ophalen, stammetje van 12 cm, vijf bladeren. In volle grond groeien ze vlugger maar ik heb besloten hem voorlopig toch maar in een pot te houden en binnen te laten overwinteren. Ik durf het risico niet te nemen om hem in volle grond te zetten.

Groeten

zo, 16/04/2006 - 23:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

https://tinyurl.com/y4wa5u4s

Na een beetje zoekwerk op google, vond ik volgende info op deze site

de mensen die hun canariensis beschermden met fleece, matten of andere materialen hadden deze winter meer bladschade dan de mensen die hun canariensis onbeschermd (enkel opgebonden) lieten tijdens de winter.

Vreemd, de laagste temperaturen waren tussen -6° en -7°

Onderwerp gesloten