Phoenix roebelenii

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/06/2006 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Phoenix roebelenii

Hallo,

Wij zijn in het bezit van een Phoenix roebelenii. Deze hebben wij van de week in de grond gezet. Nu lees ik ineens op internet diverse berichten dat deze palm niet echt winterhard is. Om nog lang van onze palm te genieten wil ik jullie graag een aantal vragen voorleggen.

- kan onze Phoenix roebelenii het beste in een pot of in de grond gezet worden en kan ik dit nu nog doen (palm staat sinds vorige week in de grond)

- indien wij de Phoenix roebelenii in de grond houden zullen wij hem van de winter zeker gaan afdekken, is dit ook nodig als hij in de winter in een pot de schuur in gaat?

- indien het beter is om de Phoenix roebelenii in een pot te plaatsen waar moeten wij dan op letten qua pot, grond etc.?

Naast onze Phoenix roebelenii hebben wij ook twee Chamaerops humilissen in een vorstvrije pot staan. Nu lees ik dat deze palm redelijk winterhard is, maar in de winter wel droog moet staan. Hoe moet ik dit aanpakken? Dien ik deze palm ook in te pakken, ik zou anders niet weten hoe ik een palm droog kan houden bij een regenbui.

Alle informatie en tips zijn welkom! Alvast bedankt voor jullie reactie.

ma, 05/06/2006 - 23:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb zelf 2 phoenix roebellini's en die staan in pot en worden swinters binnen gezet bij temp. om het vriespunt...volgens mij kan hij niet buiten in de volle grond overwinteren n.l.
Voor cham. hum. geldt dat je misschien een afdakje erboven moet maken , want het nadeel van inpakken is bij palmen dat het
slechts tijdelijk kan......en de winters zijn hier vrij nat over langere periode...maar bij de samenwerkingsbladeren (zie bovenin bij dit forum) staat ook een blad over de chamaerops en daar staat ook een foto van eentje met sneeuw erop volgens mijn die niet beschermt is....

ma, 05/06/2006 - 23:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

de phoenix roebelenii gaat vrijwel zeker het loodje leggen in de winter hij kan wel enige vorst aan maar dat is beperkt tot een graad of 3 onder nul en niet langdurig ook door de vochtigheid gaat hij serieus afzien zelfs bij temperaturen iets boven nul, het is wel een uitstekende palm voor in een pot en gemakkelijk in huis te houden, hij heeft geen last van de droge verwarmde lucht in huis.
de chamaerops humilissen kunnen buiten overwinteren als je ze droog houd bijv met een paraplu erboven als ze nog niet te groot zijn natuurlijk. het belangrijkste is de groeispeer en de wortels, die moet je zo droog mogelijk proberen te houden.

greetz

ma, 05/06/2006 - 23:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor deze snelle reacties. Nu las ik ook ergens iets over donkere stenen rond de palm leggen, helpt dit nog iets tegen het droog houden van de palm. Gaat dit nu eigenlijk over de bodem of alleen over het groeipunt?

We zijn eigenlijk 'verliefd' geworden op de palm toen wij hem zagen en hebben ons niet goed gerealiseerd dat de phoenix roebelenni niet echt winterhard is. Het beste is dus toch om de palm in een pot te verplaatsen? Waar moeten wij dan rekening mee houden qua pot, grond etc en kan hij dan wel in een schuur geplaatst worden? Hoe zit dit qua licht, verzorging, inpakken etc.

Er komt toch iets meer bij kijken dan wij dachten....hopelijk worden wij met dit forum een stuk wijzer in palmenland.

ma, 05/06/2006 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

de stenen zijn er om de warmte op te vangen van de zon, als de zon 's avonds weg is geven die hun warmte terug af maar in een pot heb je die niet echt nodig. je gebruikt best een diepe pot, een pot die dieper is dan dat hij breed is is ideaal en je moet er ook voor zorgen dat er genoeg gaten in de bodem zijn zodat het overtollig water vlot kan wegvloeien. als potgrond kan je gewone potgrond gebruiken maar potgrond voor palmen is natuurlijk beter, het is ook beter om in je potgrond wat zand en/of lavagruis te vermengen daardoor word de structuur wat luchtiger. de phoenix roebelinii mag tijdens de groeiperiode veel water krijgen ook regelmatig bemesten maar niet overdrijven. o ja, nooit de potgrond kurkdroog laten worden ook niet in de winter.

di, 06/06/2006 - 11:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Phoenix roebelenii legt inderdaad het loodje in de volle grond. Ik heb daar al enkele handelaren op aangesproken maar ze verschuilen zich achter de groothandel die zegt dat het wel kan, waardeloos !

Onderwerp gesloten