Phoenix roebelinii

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/06/2004 - 15:00
Nutellaah

Phoenix roebelinii

Dag iedereen, ik ben dus nieuw op dit forum.
ik ben redelijk geinteresseerd (al enkele jaren) in zuiderse/exoten palmen.
thuis heb ik in mijn kamer een phoenix roebelinii staan. ik heb deze nu zo'n 2 jaar, maar nu heb ik het voglende probleem.
de bladeren onderaan komen bruin (wat normaal is omdat ze afsterven) maar sommige bladeren tussen de onderste en de bovenste komen geel + bruin, dit gaat redelijk vlug.
ik geef mijn plant 1 tot 2 x per week water, ik bemest ze 1 of 2 x per jaar. inmiddels heb ik al veel opgezocht en telkens las ik dat dit misschien door een magnesium tekort kan zijn.
ik weet niet wat ik juist moet doen.
foto's:
https://tinyurl.com/y54mdmfw
https://tinyurl.com/y648jb6r
greetz nutella

wo, 09/06/2004 - 23:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan het verbranding door de zon zijn ? bijvoorbeeld plaatsing van een donkere hoek naar het raam ? Ik heb mijn Roebi,van redelijk donker,naar volle schaduw buiten (2 weken),in de volle zon gezet.Maar hij is helemaal bruin geworden.

do, 10/06/2004 - 16:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Nutella,

Volgens mij is het probleem dat je je palm teveel water geeft. Ik heb net dezelfde plant, wel iets kleiner. Ik geef de palm 1x om 2 weken water, in de winter 1x om de 3 weken. Ik bemest om de 3 mnd.

do, 10/06/2004 - 16:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zékér teveel water. 1x valt nog mee maar toch geen 2x/week!
Ik zou hem ook in een andere pot planten. Eén waar het overtollige water uit kan. Als het water niet weg kan, krijgt men verzuring. De palm kan hieraan kapot gaan. Er zijn echter palmen die niks liever willen dan een zure grond. Maar niet deze soort. Succes

do, 10/06/2004 - 19:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

ah, ik had ergens gelezen dat deze palm veel water nodig heeft.
In floralux (winkel in belgie) stond er dat de palm eigenlijk voortdurend in water mag staan. maar ik zal jullie raad opvolgen. thx

vr, 11/06/2004 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook gelezen dat hij veel dorst heeft,dus ik weet het ook niet meer !Palmen groeien niet op droge grond,maar ook niet op natte grond !Het ene bericht zegt: droog houden,de andere nat houden.Help?

vr, 11/06/2004 - 23:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja idd, maar ik zal hem minder water geven.
Ik kreeg raad van iemand die met palmen werkt, deze plant staat in droge kamer, ik moet de bladeren besprenkelen met water...

di, 15/06/2004 - 17:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer mag je eigenlijk de bladeren afsnijden van je palm?

ma, 12/07/2004 - 12:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb deze palm ook thuis staan (gekocht in de winter) en die staat sinds april buiten. De bladeren worden rossig - bruin behalve de paar nieuwe bladen. Verleden week was ik op vakantie en heeft hij de hele tijd in de overvloedige regen gestaan en dat was niet zo goed denk ik. Heb hem nu onder een dakje gezet.

Ikzelf geef de palmen water als de grond vanboven droog is. Iedereen heeft hierover wel een mening. Niet kletsnat maar altijd goed vochtig. Het beste bewijs van deze techniek is dat er momenteel een tweede blad komt aan een palm (ken de naam helaas niet)die ik verleden jaar gezaaid heb. Deze staat binnen van oktober tot maart en voor de rest buiten.

Zo heb je ook de Oleander. In België zegt iedereen dat je hem bakken water moet geven maar kom je in Italïë, Spanje of Portugal dan staat het er vol van (in bloei) en allemaal kurkdroog.

Onderwerp gesloten