Punica Granatum bloeit (bijna) niet

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 23/07/2015 - 14:14
alexvg

Punica Granatum bloeit (bijna) niet

Experts, ik ga ervan uit dat ik iets fout doe of beter kan doen, maar wat?
Ik heb al een 6-tal jaar een Punica Granatum in de tuin staan. Elk jaar groeit hij goed en komt met vrijwel geen schade de winter door (soms zijn de uiteinden van jonge takjes dood). Echter het bloeien blijft redelijk achterwege. Dit jaar blijft het beperkt tot 2 bloemen.
Weet iemand wat ik moet doen (of laten) om hem te laten bloeien.

do, 23/07/2015 - 14:52
GreenConnection

Wat ik mis in je vraag, is, hoe verzorg je de plant. Water, voeding, standplaats.

do, 23/07/2015 - 15:04
alexvg

Hij staat aan de zuidkant van mijn tuin een meter van de schutting af. Daarmee staat hij (behalve de top) redelijk beschut tegen wind. Zon heeft hij over het algemeen 's morgens en de topjes ook nog 's middags en in het najaar zelfs 's avonds nog.
Verzorging: 2x per jaar universele organische mest (zoals ook de rest van de tuin), misschien dat hij nog wat kalk meepikt van de bamboe/gras wat tegen de schutting aan staat. 1 à 2 x per jaar minimaal snoeien (ik wil een zuilvorm hebben) en verder de takken die om de één of andere reden wegzakken (pas geleden na een regen/storm bui opeens een paar takken).
Water, niks bijzonders in principe alleen regenbuien of een keer spuiten als het lang droog is.
Misschien wel even extra info: Toen ik 10 jaar geleden het huis kocht was er nogal een hoge grondwaterstand. Nadat ik een tuin had aangelegd en buren mijn voorbeeld volgden werd dit toch behoorlijk wat minder (grond heeft een betere structuur en planten verbruiken ook wat water).

do, 23/07/2015 - 15:36
GreenConnection

Een of twee keer snoeien: je knipt daarbij telkens de knopaanleg weg. Snoei eens een jaar niet en je hebt mogelijk bloei.

do, 23/07/2015 - 15:50
alexvg

Bedankt H, Ik zal voorlopig alleen de takken die uitzakken (kans afbreken door eigen gewicht) snoeien.

Onderwerp gesloten