rambutan

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 05/01/2007 - 20:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

rambutan

weet iemand iets over deze boomvrucht.
hoe ik deze kan houden.
ik heb zaad en hoe ik deze het best kan zaaien

za, 06/01/2007 - 01:00
rob123

Hallo. rambutan heb ik toevallig ook net een dag of 10 op de grond liggen(net als de kleng keng) en net zo lekker.ik doe ze er niet geheel onder want ze schimmelen toch al heel gauw en best wel warm leggen en er gewoon een beetje vulzand(geel zand over en tussen).het kan ook vrij lang duren voor er wat gebeurd maar vorig jaar is het mij gelukt en is het na 2 maand kapot gegaan , maar ja ik ben ook maar een beginner en leer ook elke dag bij, dus laat een kenner ook wat zeggen.groeten rob.

za, 06/01/2007 - 09:04
alloo

heb u een gedacht hoelang het duurd eer ze kiemen,ik heb er ook gezaaid,een zestal weken geleden en nog alttijd niets alhoewel ze op de verwarming staan groetjes alloo

za, 06/01/2007 - 10:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

he bedankt
ik zal eens wat proberen
op mijn werk heb ik een kas met vloerverwarming,
dan zet ik ze wel op de grond.
als ze zijn opgekomen laat ik het wel weten
gr.
gradus

za, 06/01/2007 - 13:01
pratha

Dag Gradus,

Ik heb vroeger een ramboetan opgekweekt, totdaar geen probleem. Hij groeide goed maar plots merkte ik op dat hij zijn warmte en vooral zijn luchtvochtigheid niet kan missen.

Het feit is dat ramboetan geen subtropische maar een tropische plant is en dat is bijzonder moeilijk om te overwinteren (veranda te koud en binnen te droog, te donker, te weinig frisse lucht). Misschien weet jij hier wel een oplossing. Laat me iets weten.

Ikzelf ben een citrusliefhebber en overwinter nu mijn kaffir-limoen op 5-10 graden C in de veranda en hij doet het verbazend goed om als stekje vanuit thailand geïmporteerd te zijn. Mijn punt is dat sommige tropische planten toch een zeker subtropische capaciteit blijken te hebben. Dus blijven proberen zou ik zeggen.

Groet,

Pratha

za, 06/01/2007 - 14:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey,
ik denk als ze een tropisch moeten overwinteren, zouden ze in een verwarmde kas van ca. kamertemp. en een hooge luchtvochtigheidvan ca 85%
ik weet niet hoe jou facaliteiten zijn, maar ik heb een grote kas met vloerverwarming op mijn werk, waar de luchtvochtigheid zo rond de 85% is
ook staan nu in deze kas diverse citrusvruchten.

za, 06/01/2007 - 19:12
pratha

Dag,

Goede faciliteiten, alleen nog extra licht en je hebt een ideale tropische omstandigheid.
Desalniettemin zou ik mijn citrussen een rustperiode gunnen rond de 5 graden C. Ze zullen beter bloeien en vrucht zetten in het voorjaar en vooral een betere resistentie krijgen tegen allerlei ongedierte in het groeiseizoen. De reden; de meeste citrussen komen van subtropische gebieden (zuid-china, noord-oost indie).

Groet,

Pratha

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag