Scheuten musa uithalen of niet

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/08/2008 - 18:15
chriske

Scheuten musa uithalen of niet

Hallo, ik heb aan mijn musa basjoo 6 nieuwe kleine scheuten van bijna 10 cm.
mag ik die uitsteken en verpotten of laat ik ze best zitten.
als ze eruit mogen kan er mij iemand zeggen hoe ik dit het beste doe?
alvast bedankt

Scheuten musa uithalen  of niet
vr, 15/08/2008 - 17:48
Sobbe

Ik heb 3 weken terug ook twee nieuwe scheuten (10 cm) van mijn Basjoo uitgestoken en in pot gezet. Ik kon niet wachten om mijn Basjoo te vermeerderen en zo ook andere delen van mijn tuin met deze tropische topper te verfraaien. 1 ervan is inmiddels niet meer en de andere heeft het erg zwaar. Advies is wachten tot ze groter zijn.

Als je toch wil proberen moet je de scheuten zo goed mogelijk uitgraven en zo afsteken dat er wat wortels aan zitten. vervolges in een portje met modder en goed in de gaten houden, niet laten verdrogen en niet in de vlle zn zetten. Ik geef af en toe wat vloeibare mest. Maar zo als gezegd de kleine Basjoo telg heeft het erg zwaar, maar ik houd moed.

vr, 15/08/2008 - 20:16
jim

Eens ze zo'n 1/2 m hoog zijn moet het lukken. Wat houdt je tegen om te wachten tot volgend voorjaar ? Ze groeien er niet minder hard door.

vr, 15/08/2008 - 21:15
hent v

Hoi

zoals Jim al zegd ,je kunt beter wachten tot ze 50 cm groot zijn want dan heb je kans op eigen wortel voor de pup.
wortel van 5 cm is al voldoende.

Gr Hent

vr, 15/08/2008 - 23:05
zjuulke

ik vind dat net prachtig zo een ganse bos bladeren... ik laat de mijne netjes staan en worden deze winter lekker ingepakt zodat er hopelijk volgend jaar toch een aantal hebben overleeft...

Scheuten musa uithalen of niet
ma, 18/08/2008 - 13:18
Sicatry

Sicatry:
14-08-2008 Marco,

ik heb vier scheuten van mijn banaan gesneden (circa 2 maand geleden)
drie ervan hadden wortels ééntje ni, drie hebben het overleefd waaronder die zonder wortel. de kans dat eentje zonder wortel overleeft is natuurlijk kleinder dan met wortel maar het is mogelijk, best is wel dat je indien je geen of weinig wortel hebt de bladeren van het scheutje afknipt(bladeren verdampen water, geen of weinig wortel kan niet genoeg water leveren voor die bladeren) ik maak ook wel gebruik van wortelhormoon (ook gekend als stekpoeder). die zonder wortel was ook zo'n geval als de jouwe, rechtstreeks van de moederstam. de moeder leeft nog en de scheut ook, dus het is mogelijk. je moet ook zeker ni langer wachten om te snijden, mijn scheuten waren maar circa 10cm hoog als ik ze sneed.
wel zeker de grond vochtig houden, ni doornat want dan heb je kans op schimmel.

voilla ik hoop dat je nu beetje meer info hebt, als je nog vragen hebt stel maar gerust en als ik kan antwoorden zal ik dat zeker doen

veel succes! Tim

die was een bericht voor iemand anders dus heb copy paste gedaan omdat de uitleg voor u ook wel geldt.

succes

Onderwerp gesloten