Serreverwarming ?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/04/2016 - 18:01
kristoff

Serreverwarming ?

Hallo Ik heb een glazen serre waar ik paar jaar geleden nog bloemen in kweekte.Nu wegens tijdgebrek zou ik graag zoiets als een tropisch serre maken,denk dat serre iets van 10 op 5 m is en 3 hoog.Is zoiets mogelijk,ik denk dat aan strelitzie en palmen en andere tropische planten ?Welke verwarming moet ii in de winter gebruiken en kost dit veel aan verwarming ? Iemand ervaring hiermee? groeten kristoff

ma, 25/04/2016 - 21:03
RdB

Verwarmen kan natuurlijk op tal van manieren, afhankelijk waar je woont zal dat meestal op gas of oliestook zijn (elektra is te duur). Maar een kas van 10x5x3 stoken kan toch wel erg duur worden. Zeker als deze niet goed geïsoleerd is (enkelglas) en bovendien b.v. alleen uit metalen framedelen bestaat. Vraag anders eens na bij een orchideeën forum of zo waar meer ervaring is met serres etc. Als je hiermee doorgaat zorg voor een back-up verwarming. Erg frustrerend als je collectie orchideeen op een winternacht onverwacht bevriest.
Ruud

wo, 27/04/2016 - 22:40
Draco

De kasconstructie uitvoeren met dubbele isolatie HR glas en/of stegdoppel platen lijkt mij een eerste vereiste. Schermdoek kan ook nuttig zijn behalve ter voorkoming van verbranding in het voorjaar/zomer, vermindert hierdoor het warmteverlies via het dak. Ik verwarm mijn kas electrisch maar die hoeft alleen vorstvrij te blijven. Stroom produceer ik zelf uit zonnepanelen. De laatste jaren had ik daarbij een batig saldo van ± 1500 kWh. Omdat de vergoeding voor teruglevering van stroom door mij leverancier dit jaar is gehalveerd, is het voordeliger voor mij om de geproduceerde stroom zoveel mogelijk zelf te benutten. Electrisch verwarmen is schoon en betrouwbaar en je hebt er weinig omkijken naar. De verwarming die ik gebruik is een blaaskachel van Biogreen Phoenix max. 2,8 kWh. Een vrijhangende thermostaat zorgt voor de aansturing. Voor het geval de stroom uitvalt, houd ik een oliekachel van Zibro achter de hand, zo'n ouderwetse zonder electronica. De komende jaren is de verwachting dat voor de particulier betaalde opslag voor stroom beschikbaar komt.

wo, 27/04/2016 - 23:23
Batdah

Ik heb een muurkas waarvan ik het muurgedeelte bekleed heb met 5 cm dik tempex, het transparante deel is van duokanaalplaten, verwarmen doe ik met een radiator en een heteluchtgordijn met 3 ventilatoren wat ook aangesloten ins op de cv installatie, jaarrond is het 22 graden. De vloer is van gewapend beton gestort op 10 cm dik tempex. Wat ik aan stookkosten betaal weet ik niet, de verwarming is gekoppeld aan de woninginstalatie. Ik heb de aanvoerleiding 60 cm diep ingegraven in een sleuf die door de tuin loopt. Ik kweek tropische planten vnl bladcactussen en bladplanten . Het luchtgordijn heb ik 2 de hands gekocht en naar gelang de warmtebehoefte zet ik een twee of drie ventilatoren aan de verwarming is wat aan de zware kant voor de zestien vierkantemeter die ik heb maar was goedkoper dan andere verwarmingsvormen en is meteen voor de luchtcirculatie. Het teveel aan vocht voer ik af met een badkamerventilator in de wand.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag