Succesvol Bougainvillea overwinteren

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/01/2016 - 12:15
kraikkonen

Succesvol Bougainvillea overwinteren

Hoe ik het precies gedaan heb weet ik niet meer, maar het is me een keer gelukt de Bougainvillea te overwinteren, en hem vervolgens in mei al in bloei te hebben. Vervolgens bloeide hij in augustus voor de tweede keer.
De laatste jaren echter, duurt het wel tot juli voor de eerste bloei. Ik heb sterk de indruk dat dit te maken had met de manier van snoeien in de winter of voorjaar, want ik overwinter de plant altijd op een koele slaapkamer.
Kortom, wat is het geheim, hoe overwinteren jullie en hoe krijg ik de plant in mei weer in bloei?

zo, 24/01/2016 - 16:47
kl123

Beste kraikkonen, ik snoei altijd in het najaar,anders kunnen ze niet in de kas, wel weinig water,en zeker geen mest nu.Temp. ongeveer rond de + 8 graden. Probeer zo licht als mogelijk is, dat is ook wel bepalend voor het begin van de bloei. In het voorjaar als ze beginnen te groeien,weer water gaan geven naar behoefte en weer bemesten. Gaan meestal eind mei weer naar buiten, dan zijn er al verschillende in bloei. Gr Klaas

do, 28/01/2016 - 14:48
kraikkonen

Beste klaas,
Het blad wat zich bij mij in de winter ontwikkeld is slap en futloos en maakt buiten geen schijn van kans. Zelfs niet wanneer je langzaam laat wennen aan de zon. Bij mij moeten ze dus eigenlijk weer helemaal opnieuw beginnen wanneer ik ze buiten zet.
Hebben jouw planten geen moeite met omschakelen tussen kas en buiten in de zon (uv)?
Groet

Onderwerp gesloten