Thunbergia Mysorensis

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/04/2009 - 01:54
DEST

Thunbergia Mysorensis

Hoi,

Heeft er iemand ervaring met deze klimplant ? En weet er iemand waar ik deze plant kan kopen ?

Groeten,

Stefan

wo, 01/04/2009 - 10:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zag de plant vorige week in bloei in de botanische tuin van Parijs. Zonder kas lijkt het me geen succes. Wel erg mooi!
Mogelijk heeft Vreeken, Dordrecht zaad te koop.

vr, 03/04/2009 - 10:38
anopoeld

Deze Thunbergia is te stekken als je de tempratuur maar boven de 22 graden is.de tempratuur moet in de winter gemiddeld dag nacht 12 graden zijn maar ook de grond tempratuur is deze lager dan bloeit deze minder of helemaal niet.Mijn ervaring twee jaar terug veel bloei maar afgelopen jaar zeer veel groei maar niets geen bloei.Geen zaadvruchten gekonstateerd.Deze winter de verwarming niet hoger gestookt als 6 graden nu is hij niet meer.
Jan

Thunbergia Mysorensis
vr, 03/04/2009 - 00:01
anopoeld

nog een foto

Thunbergia Mysorensis
zo, 05/04/2009 - 21:08
MiB

Ik heb er al een jaar een klein plantje van staan (ook van de grandiflora) hoe kan ik deze het beste houden dat tie gaat bloeien Anopoeld?
Heb er al naar gekeken en had zoiets van hoe krijg ik dit aangepakt. Heb nl. geen idee aan wat voor stellages ik moet gaan denken. En nu ik het hele jaar toch thuis ben heb ik tijd zat om hier mee te knutselen ....

Hij staat nu bij mij in de (Nederlandse) serre.

Gr. Miranda

ma, 06/04/2009 - 00:11
anopoeld

Mijn ervaring met de Thunbergia`s.De grandiflora daar bloeid de blauwe iet makkelijker dan de witte en de Mysorensis het moeilijkste
Om te beginnen moet de plant in een grote pot p.m 20 liter of in de volle grond de tempratuur van de grond mag niet onder de 12 graden komen.
in het voorjaar had ik de planten terug gesnoeid tot op 1 meter van af de grond.in het voorjaar(nu)als de tempratuur boven de 15 graden is ga de thunbergia uit lopen deze groeien dan 3 tot 5 meter en gebruikt voeding maar ook veel water van juli tot oktober bleef deze rijkelijk bloeien tot dat de planten minder licht krijgen en het te koud word.
De plant klimt overal in en kan wat woekeren tot een grote massa vooral de Mysorensis en bloeid dan slecht.
Hoe meer grond en voeding hoe meer groei.
De pot waar je een plant in koopt is tot en met de winkelverkoop.
Jan

ma, 06/04/2009 - 00:23
MiB

Bedankt Jan ik ga het proberen.
Ik heb een serre dus de temp kan ik makkelijk geven. Misschien is het er zelfs wel TE warm in de zomer (tenzij het net als vorig jaar is...) en zoals gezegd heb de tijd dit jaar. Ze doen nu al zo lang der best om te blijven leven dat ik ze maar eens over ga zetten in een grote pot.

Gr. Miranda

ps wanneer en van welk deel neem je stekken?

ma, 06/04/2009 - 01:18
anopoeld

De tijd om te stekken is als de plant hard groeid. Dan is ook de temp. om te stekken goed.
Snij onder het bladoksel de stek af.steek de stek in de aarde maar laat de onderkant iets boven de grond uisteken deze is namelijk hol en rot makkelijk.
Je kan ze ook op de grond leggen en iets toe dekken met wat aarde.
Ook kan je wat stekpoeder gebruiken.
Jan

di, 07/04/2009 - 17:20
DEST

Hoi Miranda,

Waar heb jij deze plant gekocht ? Of mocht je ooit een stekje hebben ? :)

Groeten,

Stefan

di, 07/04/2009 - 19:15
MiB

Stefan ik heb hem al een half jaar binnen staan. Is via via in Hawaii gekocht. Was eerst een dood stokje en gaat nu serieus groeien. Der valt nu niets van te stekken. Maar dat weet je nooit in de toekomst. Als het echt zo makkelijk gaat als Jan zegt....

Gr. Miranda

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag