Trachycarpus Fortunei volle grond 3mtr.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/06/2007 - 01:11
Coldie

Trachycarpus Fortunei volle grond 3mtr.

Wij hebben een Trachycarpus Fortunei van 3 mtr hoog in de volle staan met zachte aarde. In verband met een verhuizing moet hij/zij eruit om in onze nieuwe tuin geplant te worden, waarvan de aarde hard is en grotendeels klei vanaf -50 cm. Ik heb een gat gegraven zo rond de -70 cm en er water op gegoten en 3 uur later ligt het er nog op! Dus ben ik bang dat ik mijn (grote) liefde er niet in kan zetten in die grond. Tenzij ik het gat dieper graaf. Mijn vraag is, hoe diep moet ik graven om het gat op te vullen met normale aarde en grind zodat de wortels van de Trachycarpus Fortunei goed hun weg vinden en niet te nat blijven staan in de grond? En hoe diep lopen die wortels in de volle grond i.v.m. het uitgraven? (het zijn er trouwens 2, één van 3 mtr en één van 50 cm ernaast. Ik denk een afgetakte stam). Mag je wat wortels afsteken?

Zal z.s.m. een foto plaatsen. Hopend op reactie, Peter.

di, 05/06/2007 - 18:02
steveD

Hallo,

Deze palmen doen het juist goed in zware kleigrond, ik heb er zelf 10 staan in verschillende hoogtes, allemaal in kleigrond.
Over de worstels: palmen zijn heel gevoelig ivm met de wortels, dus stek er niet te veel af. Ik zou ze nu niet de grond uithalen, want ze zijn volop in de groei. Ik zou wachten tot in najaar.
Groeten
Steve

di, 12/06/2007 - 19:26
niwde

absoluut niet de wortels teveel beschadigen..
En inderdaad kleigrond is juist perfekt voor de trachycarpus

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag