Trachycarpus Manipur

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/05/2006 - 21:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Trachycarpus Manipur

Ik heb zaden bestel van de Trachycarpus Manipur.
Heeft iemand hiermee ervaring.
Groetjes Spriet

ma, 08/05/2006 - 01:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja een beetje .
ik wacht al 12 weken of er iets uitkomt maar nog geen resultaat.
groetjes
Hans

ma, 08/05/2006 - 11:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey,

De kiemtijd (mits verse zaden) is gelijk aan die van de fortunei. Ik heb verschillende zaailingen van diverse leeftijden en heb nog een bak met 50 zaden staan waarvan sommigen nu net boven komen (kiemtijd 4 maanden).
Ze zijn naar mijn gevoel wat gevoeliger als de fortunei en de wagnerianus, ik heb echter ook een exemplaar met volwassen bladeren en die is dan weer minder gevoelig voor invloeden van buitenaf. Je ziet trouwens weinig verschil met de gewone fortunei. Het schijnt dat de witte gloed op de onderste bladeren alleen bij bepaalde omstandigheden tot uiting komt. Wel hebben ze een soort doorntjes op de bladstelen wat andere trachycarpus soorten niet hebben.

groeten Toni

ma, 08/05/2006 - 19:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee dat ben ik zeker niet met het verkeerde been uit bed gestapt.

Verder kan ik hier geen woorden meer aan vuil maken, maar het is betreurend dat hier iemand nog altijd geen respekt heeft voor de flora en fauna wet. Terwijl deze verdomd goed weet dat de handel daarin verboden is.

Dergelijk soort topics moeten verwijderd worden, en geen aanleiding geven tot andere aktiviteiten van mensen die dit lezen.

Ik kom op verschillende fora dag in dag uit, maar ik weet wel dat wanneer deze de oproep had gedaan op andere fora er meteen word ingegrepen.

ma, 08/05/2006 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toni, hoe oud is dat exemplaar met volwassen bladeren?
En heeft ie al van onze winter mogen genieten?

Ik heb er vorig jaar eentje (met een sprietje) gekocht en was net aan zijn derde blad (spriet) begonnen voordat hij bij vrienden voor de winterperiode in de koude kas kwam te staan. Ik heb het plantje net weer opgehaald en is in de kas geen millimeter verder gegroeid. Ik was eigenlijk van plan om 'm al z'n definitieve plek in de tuin te geven, maar nu die nog zo klein is, weet ik nog niet wat ik zal doen. Enig advies....
Ron

di, 09/05/2006 - 00:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Qmeloen,

Het exemplaar met volwassen bladeren heb ik afgelopen winter gekocht en heeft tijdens de laatste koude periode in de onverwarmde schuur gestaan. Ik weet eigenlijk niet hoe oud die is, maar ik schat een jaar of 3-4. Het tweede gedeelde blad begint zich te ontvouwen en een nieuwe speer komt eraan.
Ik had al twee 2 jarige exemplaren. Deze hebben ook in de onverwarmde schuur overwinterd. Één daarvan heeft het moelijk gehad. Beide zijn op dit moment weer aan het groeien.

Ik was eigenlijk van plan om 'm al z'n definitieve plek in de tuin te geven, maar nu die nog zo klein is, weet ik nog niet wat ik zal doen. Enig advies....

Persoonlijk zou ik wachten tot ze een kleine stam hebben gevormd.

Toni

Onderwerp gesloten