trachycarpus prinsceps

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/06/2009 - 20:13
balaton

trachycarpus prinsceps

hoi

mijn trachycarpus prinsceps zijn nieuwste blaadje is kleiner dan het vorige blaadje ,hoe komt dit

zo, 21/06/2009 - 00:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een wat mij betreft herkenbaar probleem. Ik heb 3 exemplaren T. princeps die weliswaar groeien en de volwassen bladvorm hebben, maar waarvan het bladformaat klein blijft ter grootte van een gespreide hand. Wat de oorzaak is van de kleine bladeren, weet ik niet. De palmen staan in een redelijk formaat diepe pot en zijn vorig jaar nog overgezet. Op zich is zo'n dwergje wel schattig, maar je houdt je hart vast voor wat betreft de toekomst van deze lilliputters.

Groet,

Draco

zo, 21/06/2009 - 23:57
kristof p

heb dit ook ondervonden bij de princeps...ze groeien net als wagnerianussen. een tijdje kleine bladeren en dan opeens worden de bladeren een stuk groter.
ze doen het bij mij overigens stukken beter in de volle grond dan in pot. wil daarmee zeggen dat ze het niet zo leuk vinden om enkele maanden(de winter) in een serre/kas te staan.

gr
Kristof

ma, 22/06/2009 - 10:59
lily-anne

Vanaf welke leeftijd kan de trachycarpus princeps zonder problemen de winter doorkomen ?
groetjes
Lily-Anne

ma, 22/06/2009 - 19:48
kristof p

mijn kleinste princeps heeft de winter goed overleefd(onbeschermd). deze werd in 2006 als zaailing met enkele sprieten geplant en is nog nooit beschermd geweest. (woon wel in het mildere west-vlaanderen en mijn koudste temperatuur was -8.5°C). het valt mij op dat hoe kleiner je ze plant hoe sterker ze worden. zelfs mijn onbeschermde T. latisectus zaailing had geen beetje schade na de vorige koude winter terwijl veel groter geplante exemplaren veel schade opliepen. de latisectus werd in 2006 geplant als gekiemd zaadje rechtstreeks in de tuin. ook T. oreophilus en T. manipur die ik op die manier heb geplant doen het goed maar deze hadden wel wat schade maar daar groeien ze relatief vlug uit.

gr
Kristof

do, 25/06/2009 - 19:52
balaton

maar hoe komt dit nu ijglijk er moet een verklaring voor zijn he ?

vr, 26/06/2009 - 00:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien is T. princeps minder geschikt als potpalm en blijven de bladeren daarom klein. T. wagnerianus en T. fortunei worden al heel lang in containers gekweekt en zijn daar wellicht op geselecteerd.
Vooralsnog is er weinig informatie over deze palm beschikbaar en evenmin over de winterhardheid in ons klimaat. De mij bekende schaarse informatie wijst erop dat enkele jonge exemplaren bij temperaturen onder - 10°C deze winter forse bladschade hebben opgelopen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag