venus fly trap bodembedekking (update)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 13/09/2016 - 11:37
Aozora

venus fly trap bodembedekking (update)

Ik heb sinds een maand een kleine pot met vleesetende planten, ze doen het allemaal erg goed en staan de hele dag lekker in de zon in een mengsel van turf en sphagnum mos en in een laag van 3-4cm regenwater. Maar nu is het me gisteren opgevallen dat er een kleine laag bruin/groene aanslag onstaat boven op de turf.
Nu vroeg ik me dus af of dit erg is en/of schadelijk voor mijn planten, of dat het gewoon een onschuldig laagje alg is of iets dergelijks.
(Beantwoord) -----------------------------------------------------------------
ik heb voor 2-3 dagen geleden per ongeluk de pot kapot gestoten, dus heb ik de planten overgepoot naar een plastic bak (minder kans op breken ;p) maar nu is het me opgevallen dat wanneer ik nu water geef het water er erg lang over doet om in de grond te trekken. in de vorige pot ging het vrijwel direct, maar bij de nieuwe doet het er al gauw 10- 15 minuten over.
nu heb ik dus een water meter in de bak staan zodat ik kan zien hoeveel water er zich in de bak bevind, maar als het water er zoals nu dus 10- 15 minuten over doet is het erg lastig om er de juiste hoeveelheid water in te doen.
dus mijn vraag is of iemand een manier weet om het water sneller in de grond te laten trekken zonder dat ik alle planten er weer uit moet halen?

wo, 07/09/2016 - 00:29
GreenConnection

Onder vochtige omstandigheden groeit er vaak mos op de turfbrokken. Dus volkomen onschuldig.

wo, 07/09/2016 - 20:34
Aozora

bedankt voor de reactie, wel grappig dat ik sinds het begin van de bak al probeer om mos uit de tuin te laten groeien in de pot (helaas niet gelukt) maar dat het nu wel gewoon uit zichzelf in de pot begint te groeien.

wo, 07/09/2016 - 23:06
GreenConnection

Vaak blijkt, dat je zoiets gerust aan de natuur kunt overlaten.

Onderwerp gesloten