venus vliegenval

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/03/2004 - 23:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

venus vliegenval

zo heet hij geloof ik is het ook mogelijk om deze plant te stekken

za, 20/03/2004 - 18:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

deze planten worden door zaad vermeerderd. groeten,bert

zo, 21/03/2004 - 22:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt inderdaad jonge planten krijgen door een blad vrij diep af te snijden (waar de stengel wit is) en deze in in contact te houden met de grond. na ongeveer 6 weken heb je een klein puntje aan het blad zitten wat een nieuwe plant wordt. Ik heb alleen gemerkt dat wondjes aan de moederplant vaak rot opleverd. en je de ouderplant weg kunt gooien. rot gaat heel snel naar het hart van de plant namelijk. een risico dus..

groetjes, anne

ma, 22/03/2004 - 13:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een andere vraag over de venus vliegenval; ik heb deze tweemaal gekocht, maar heb altijd erge moeite gehad om ze de winter door te krijgen. Is het daadwerkelijk noodzakelijk om ze te laten overwinteren in de koelkast, of op een andere koele plaats? Of hebben ze na de winter gewoon erg veel zon nodig? Ik heb een raam op het noord-noord-westen, en heb niet al te veel zon, zeker in de eind herfst, winter en begin lente. Volgens mij krijg ik hierdoor ook nooit die mooie brede korte bladeren, maar altijd de lange dunne.

vr, 02/04/2004 - 16:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik laat mijn vliegenval gewoon in de berging voor de venster staan gedurende de winter en hij is beginnen te bloeien. Ik zie niet in waarom hij in de frigo moet. hij houdt wel van een zure omgeving , dus pure turf geven en goed vochtig houden(regenwater of flessen water vb Evian of Spa reine enz)

wo, 06/10/2004 - 17:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

hey mensen natuurlijk is het mogelijk dionaea muscipula te stekken,hij zal van zichzelf nieuwe scheuten aanmaken,en die zou je in een andere pot kunne plaatsen wel slim is om dit te doen eind winter als tie in rust is dan zal die er haast geen last van hebben
dmv zaad zou ik afraden want dat duurt jaren voordat je een volwasse plant hebt
ze hebbe altijd rust nodig in de winter, als je een vliegeval heb die al sommige winters koud heeft gestaan dan kan die zelf buiten overwinteren mits die beschermd staat tegen wind regen en sneeuw en goed in de grond staat.
ik heb ergens geleze dat je hem ook in de koelkast kan overwinteren dan moet je de plant uit de grond halen in een plastic zakje doen maar daar heb ik geen ervaring mee!dus ik weet dat nog niet zonet.......
ze maken vaak in de winter misvormde vallen dat zijn winterbladeren die zijn er om licht op te vangen je kan ze overwinteren bij 0-12 graden
alle vallen zullen afsterven en er blijft een soort knol over onder de grond.
te weinig licht betekend vaak wortelrot omdat mense dan vaak de grond te nat hebbe erbij.
zorg ervoor de de grond lichtvochtig is , afhankelijk van de hoeveelheid licht komt dat neer op 1 keer in de 1 a 2 weken een beetje water in de schotel
hoe donkerder de omgeving hoe minder water hoe moeilijker het is om hem goed te laten overwinteren dat zijn mijn ervaringen.
ik geef gedestileerd water is nog beter dan spa of zoiets en goedkoper
verwijder zwarte bladeren anders krijg je schimmels

ik kweek nu nepenthessen ,sarracenia s ,dionaea s, drosera s en pinguicula
neem naar eens een kijkje op https://goo.gl/uQyPsr daar staat ook een link voor alle andere vleeseters en dat zijn er heeeel veeeeeel!
veel plezier!
greetz spang

wo, 06/10/2004 - 17:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Wouter zet hem voortaan gewoon op balkon in de lente en heel de zomer dan worde ze mooi rood en groot hoor!
ze hem wel een beetje beschermd tegen wind ,regen maak nie uit als het maar niet stormt op je plantje want dan spoelt tie weg natuurlijk,ik heb een growkastjes voor op balkon das echt perfecht!ken je kope bij tuincentra
en ik doe vaak ook spagnum (soort mos)tussen de turf dat zorgt voor luchtigheid en dat is heel goed voor vleeseters
groeten spang

za, 04/06/2005 - 00:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb ook een venus vliegenval ik heb hem de winter doorgekregen en hij liep al weer uit maar toen ik hem buiten zetten nog niet zolang geleden was hij aan het eind van de dag dood het was een vrijzonnige dag ( niet die hete dagen)
maar weet iemand of je hem moet laten wennen aan de zon?
ik heb hem binnen laten uitlopen en in begin mei buiten neer gezet
alleen overdag
ik heb al weer een nieuwe maar ik zou graag willen weten of het daar aan lag (de zon) of dat het ergens anders aan lag

vr, 24/06/2005 - 01:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

hey ja vleeseters houden zoiezo niet heel erg van verhuize,en idd ik denk dat tie door die zon erbij is verbrand,je moet ze altijd rustig laten wenne.

greetz

za, 08/10/2005 - 19:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe lang doet het dat het plantje op komt uit zaatje en moet hij in de zon staan

di, 09/05/2006 - 16:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

nu wil ik toch graag weten of het nu wel of niet goed is om een vleesetertje te stekken ik ben het namelijk wel zelf van plan.

Onderwerp gesloten