Verpotten Cycas Revoluta

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/03/2006 - 11:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verpotten Cycas Revoluta

Wat is het ideale moment om een cycas te verpotten? Kan je een cycas eigenlijk nu al verpotten?

Groeten

di, 14/03/2006 - 21:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het voorjaar is altijd het best. Dan gaat de plant weer groeien,en slaat beter aan. MAAR mijn ervaring met een cycas revoluta verpotten was,dat hij het helemaal niet leuk vond en het zeker een half jaar duurde voordat hij er weer een beetje uitzag. (werd gelig en slap). Maar misschien heb ik wat fout gedaan ! iemand anders ervaring hier mee?

di, 14/03/2006 - 22:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgende week, als de weersvoorspellingen zo blijven, gaan mijn cycassen terug naar buiten. 's Winters laat ik ze binnen overwinteren met een temperatuur van zo'n 15 graden.
Nu worden de potten wel wat te klein, de aarde zit al flink boven de rand heen en water geven word lastig. Ik vroeg me eigenlijk af of het beter is ze eerst te verpotten en daarna naar buiten te brengen. Of wachten met verpotten tot ze terug wat gewend zijn aan de nieuwe omstandigheden.

di, 14/03/2006 - 23:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

de cycas kan meer aan dan de meeste denken.ik heb er vorig jaar een uitgeplant in de tuin ,wel op een droge plaats en heb er een doorzichtige polycarbonaat plaat over geplaatst vanaf begin december.de plant staat er nog steeds gezond bij.alle bladeren zijn nog mooi groen op een plekje na waar een blad de plaat raakte.
groeten frans

wo, 19/04/2006 - 15:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Hey

wat ik nu ga schrijven zal ongetijfeld iets opschepperigs hebben... dus bied ik daarvoor alvast mijn excuus aan!

Ik ben net n maand terug van een stage in Nong Nooch Tropical Botanical Garden in Thailand!
Ik hoor U al denken leuk zo'n stage... maar gaat het nog ergens over...?
Nou ja zeker wel! Nong Nooch heeft namelijk de grootste verzameling van Cycadeen ter wereld!

Alle cycadeen (ook palmen trouwens) worden gekweekt in verbrande rijst... een afvalproduct van de rijstbouw. Ten eerste draineerd dit zeer goed. Ten tweede trek je het plantje met wortels en al uit de pot zodra er een plant verplant moet worden.
Ik denk in NL SERAMIS uitkomst kan bieden.

Voor grotere Cycadeen geld net als gewone tuinplanten dat wortel en blad in evenwicht moeten zijn... Als je 'suckers' afneemt zal je zien dat je geen of zeer weinig wortels hebt. Het is dan een goed idee om (gedeeltelijk) te snoeien

met vriendelijke groet

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag