verzorging Albizia Julibrissin Ombrella

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/07/2016 - 12:27
Quickening

verzorging Albizia Julibrissin Ombrella

Hallo,
Ik lees al een tijdje mee in dit forum, maar heb mij nu pas aangemeld. Sinds vorige week hebben wij (eindelijk) twee Albizia's in onze tuin staan. Toen we ze van de kweker kregen waren ze mooi groen met veel knoppen. Nu na een week valt mij op dat bij beide bomen de bladeren geel worden en dat sommige groene bladeren lijken te verschrompelen. Ook vallen de bloemknopjes (vooral bij een boom) er langzaam van af. We hebben de Albizia's in de volle zon staan in een goed gedraineerde bodem. Het gat hebben wij overigens gevuld met mediterrane grond die we op advies van de kweker hebben gekocht. De bomen heb ik afgelopen dagen gewoon steeds water gegeven, omdat de grond iedere keer weer droog was. Onze tuin is gelegen op het zuid-oosten en de bomen staan redelijk beschut. Wat kan het probleem zijn? Te weinig water of te veel? Ook viel mij op dat op sommige bladeren kleine luizen (?) zitten en dat er op de stam iets van zwammen groeien? Zou dit er iets mee te maken kunnen hebben, zo niet, moet ik hier nog wat aan doen?

verzorging Albizia Julibrissin Ombrella
wo, 13/07/2016 - 12:29
Quickening

De zwammen

verzorging Albizia Julibrissin Ombrella
wo, 13/07/2016 - 12:29
Quickening

En als laatste de bladluizen?

verzorging Albizia Julibrissin Ombrella
wo, 13/07/2016 - 12:31
Quickening

Hier nogmaals de verdorde blaadjes (foto kwam niet goed door)

verzorging Albizia Julibrissin Ombrella
wo, 13/07/2016 - 12:49
GreenConnection

Tja, midden in de zomer een boom planten, is nou niet de beste tijd. Verwacht er dan ook in het eerste jaar niet teveel van. Geel blad wordt altijd wel gevormd en is soms een teken van watergebrek. Mijn ervaring is, dat Albizia heel wat water nodig heeft. Luizen zijn hier vrij onschuldig. Hou wel die zwammen in de gaten. Ga desnoods met de foto terug naar de kwekerij.

vr, 15/07/2016 - 12:59
Quickening

Bedankt voor het antwoord. Excuses voor mijn naïviteit wat betreft het planten van een boom in de zomer. Ik had zelf geen idee dat dat blijkbaar dus niet goed is. Best apart als de kweker er wel naar gevraagd heeft en zelfs ook de aanplantservice aanbood. Zo iemand zou dan toch beter moeten weten...
Ik zal de foto met de zwammen eens doorsturen naar de kweker, kijken wat die heeft te melden. Verder verwachte ik sowieso nog niet zo heel veel; ik was al verbaasd dat er toch bloemknoppen op beide bomen aanwezig waren. In ieder geval nogmaals bedankt voor het antwoord.

vr, 15/07/2016 - 22:20
RdB

Citaat: 'Zo iemand zou dan toch beter moeten weten...'
Weten ze ook wel maar de portemonnee moet ook gevuld...
Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag